Kategória: Egészségünkről, egészségünkért

Boldog páciens

 

MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központunkban alkalmazott MORA® állapotfelméréssel mindazok a tényezők kiszűrhetők, amelyek a szervezetet terhelik, akár még az előtt, hogy funkcionális vagy morfológiai (vagyis szervszintű) elváltozást okoznának. A módszer tehát betegségek gyanúja, vagy ismeretlen eredetű betegségek esetében is működik, csakúgy mint preventív célból. 

MORA® állapotfelmérés erősen limitált számú ponton történik. Alapja az, hogy ha olyan anyaggal hozzuk érintkezésbe a szervezetet, amelyet az nem tolerál (allergén, gyógyszer, stb.), az egészséges pont kórossá válik. Ha viszont egy a szervezetre kedvező hatással lévő anyaggal (vitamin, ásványi anyag, gyógyszer, homeopatikum, Schüssler-só, Bach-virág, szervpreparátum) dolgozunk egy kóros akupunktúrás ponton, a pont átmenetileg egészségessé tehető.

 

 

 

 

Rendszerteszt (dr. Cornelissen teszt):
fő célja, hogy azonosítsa azt a szervet/szervrendszert, amelyik a legproblematikusabb, majd megtalálja a probléma lehetséges kiváltó okait, végül konkrét választ adjon arra a kérdésre, hogy a lehetséges kiváltó okok valóban korrelálnak-e azzal a bizonyos legproblematikusabb szervrendszerrel. A MORA® teszt tartalmazza az egyes  szervek preparátumait, számos kórokozót ( vírust, gombát, baktériumot, parazitát ), nehézfémeket és más környezeti toxinokat, a legfőbb allergéneket a hormonokat, valamint a geopátiát, az elektrostresszt, a hegeket, a gócokat,  Pontos pH (bármilyen szerv esetében) és aktuális vércukorszint-meghatározást tesz lehetővé.
Kérésre lehet végezni további teszteket is:
5 elem teszt:
a Hagyományos Kínai Orvoslásból ismert 5 fázis elméletének megfelelő teszt. Lényege, hogy a problémát okozó szervet ill. meridiánt találjuk meg, majd ennek megfelelően kezeljük. Ez azért fontos, mert nem feltétlenül az a szerv/ meridián okozza a legnagyobb zavart, amellyel a tünetek közvetlen összefüggésben állnak. Például nyilvánvaló légzőrendszeri allergiás panaszok hátterében emésztőrendszeri rendellenességek is állhatnak. Ilyenkor hiába összpontosítunk a légzőrendszerre, nem érhetünk el tartós javulást, mert nem tisztáztuk az okot. Ez a teszt a rendszerteszt eredményének megerősítésére szolgál, ha szükséges.
Allergiateszt:
több száz anyagról kiderülhet, hogy  terheli-e a szervezetünket, vagy sem. Azok az ételek is kiszűrhetők, amelyek esetleg nem okoznak konkrét klasszikus allergiás reakciót, azonban fogyasztásuk nem előnyös az adott páciens számára.
Bach virágok tesztje:
 
a 38 Bach virág tesztelésével pszichológiai elemzés nélkül néhány percen belül kiderül, melyik a legideálisabb a páciens számára.

 

Candida teszt:

A Candida egy gyűjtőfogalom, számos Candida faj létezik. Központunkban ezek tesztelhetők, sőt, egyéb (bőr, köröm, stb.) gombák is vizsgálhatók. Megítélhető, hogy az esetleges gomba „fertőzöttségünk” tényleg kóros-e, vagy csak normálisan, átutazóban tartózkodnak testünkben. Előbbi esetben azt is megtudhatjuk, mely szereink érintettek.

 

Fogászati teszt/szájüregi galvánelem:
a szájban a nyál segítségével a különböző fémek ionjai (pl. amalgám-higany) között galvánelem jön létre. A sarkalatos kérdés az, hogy mennyi fémion oldódik ki, és mennyi annak a valószínűsége, hogy ebből következően problémák alakuljanak ki. Ezzel a teszttel eldönthető, hogy van-e olyan fém a szájban, amely eltávolítása a kioldódás miatt indokolt.
Fogászati teszt/tolerancia teszt:
testünkben a száj az, ahová a legszélesebb körben kerülnek testidegen anyagok. Sajnos nagyon gyakori bizonyos fémekre való intolerancia, amelyre általában csak a beavatkozást, a beépítést követően derül fény. Ha a beépítés előtt teszteljük, hogy a kérdéses anyagot tolerálja-e a szervezetünk, megelőzzük a lehetséges problémák kialakulását.
Fogászati teszt/gócteszt:
a fogrendszer a test integrált része, nem különálló képződmény. Közismert, hogy bizonyos fogak bizonyos szervekkel energetikai kapcsolatban állnak, mint ahogy az is, hogy bizonyos fogak gócként funkcionálnak. Azt azonban kevesebben tudják, hogy bizonyos szervek normálistól eltérő működésének első jele lehet a vele kapcsolatban lévő fog betegsége. Ezzel a MORA® teszttel eldönthető, hogy van-e összefüggés a fogászati problémák és a szervi panaszok között, illetve az is, hogy az adott fog vagy az adott szerv e az okozó.
Geopátia teszt:
segítségével megtudhatjuk, hogy szervezetünk működését károsan befolyásolja-e a Föld mágneses tere, és ha igen, melyek az érintett szervek.
Gombateszt:
bőr-, ill. emésztő- és légzőrendszert esetlegesen megtámadó gombákból épül fel.
Homeopatikumok tesztje:
több száz Hanemann által leirt homeopátiás szer közül választhatjuk ki a páciens számára legmegfelelőbbet, illetve annak legoptimálisabb hígítását.
Mitochondropátia teszt:

arra derít fényt, hogy testünkben fennáll-e az a környezet, amely teret engedhet a rosszindulatú daganatos elváltozások kialakulásának, és ha igen, melyek a leginkább veszélyeztetett szervek. A teszt egyik fő célja tehát a megelőzés, illetve a korai stádiumban való felismerés. Hangsúlyozzuk, hogy ez a MORA® mitokondropátia és degeneráció teszt nem helyettesíti a klinikai vizsgálatokat, viszont nagyban segíti a korai felismerést. Ha már ismert a rosszindulatú daganat, ugyanezzel a teszttel lehetséges olyan kiegészítő terápiás módszereket találni, amelyek csökkentik a klinikai terápia mellékhatásait, segítik a felépülést, javítják az erőnlétet és gátolják az áttétek kialakulását.

Schüssler sók tesztje:
arcdiagnosztika nélkül is lehetővé teszi a hiányzó só azonosítását és legoptimálisabb hígítását.
Vitaminok, ásványi anyagok tesztje:
megtudhatjuk, hiányzik-e valamilyen vitamin vagy ásványi anyag a szervezetünkből.


A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® állapotfelmérés és kezelés akkor is jól jöhet, ha Ön egészséges, mert segíthet a következőkben :

erősítheti az immunrendszert, energetizálhatja a szervezetet, fokozhatja a szellemi és fizikai teljesítőképességet, méregteleníthethet, így elejét veheti számos krónikus betegségnek és esztétikai elváltozásnak (pl. ráncok, narancsbőr)
Allergia kioltása:

Légúti (pollen, szőr, penészgomba, szmog, stb.) és étel allergia semlegesítése. Légúti allergének miatti panasszal elsősorban szezonális allergének miatt keresnek fel bennünket, a hozzánk fordulók jó része pontosan a szezonális jellegből kifolyólag pontosan tudja, mi az allergén. Étel allergiák esetében a helyzet ennél bonyolultabb, mert az allergia megszüntetésének kulcsa NEM az az étel, amelyet allergénnek gondolunk. Például valaki mogyoró allergia miatt jelentkezik: itt nem a mogyoró semlegesítésével kell elsősorban foglalkoznunk, hanem mindazokkal az egyéb élelmiszer (és egyéb) terhelésekkel, amelyekről nem is tudunk. A testünk ugyanis olyan mint egy dézsa, melyet telítenek mindazok az anyagok, amelyekkel valamilyen formában találkozunk, és testünket stresszeli. Ilyen lehet a különböző kórokozóktól kezdve a környezeti ártalmakon át a geopátiás terheltségig minden (állapotfelmérés!!!), és ide tartoznak az ún. bázis intoleranciák is, a glutén vagy a tej. Amikor pedig a dézsa megtelik, egy utolsó cseppel kicsordul: jelen esetben ez a csepp a mogyoró – de attól, hogy az utolsó egy cseppet kivesszük, a dézsa ugyanúgy telve marad, tehát a megoldás a dézsa ürítése.

Amalgám kivezetés 
Az utóbbi években egyre inkább felszínre kerültek az amalgám tömések által okozott panaszok, azonban sajnos, a fogászati beavatkozások költségei miatt nem mindenki engedheti meg magának, hogy meglévő összes amalgám tömését kicseréltesse. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott módszerrel meg mérhetjük, hogy pontosan melyek az az amalgám tömések, amelyeket célszerű kicserélni, és melyek azok, amelyek nem oldódnak veszélyes mértékben. A testbe lerakódott amalgámot a MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott készülékkel ki is vezethetjük, vagyis a szervezetet tehermentesíteni tudjuk az amalgámtól.
 
Bioritmus beállítása

Életünk különböző ciklusok szerint zajlik. A születésünk napjától kezdődően indulnak a ciklusok, vagyis a születésnapjának megfelelően mindenki kikalkulálhatja aktuális bioritmus értékeit. A három ciklus a fizikai, az érzelmi, és a szellemi síkot foglalja magában. Mindhárom ciklus szinusz görbét ír le, azaz egy olyan hullámot, amelyiknek ugyanolyan hosszúságú és mélységű negatív és pozitív tartománya is van. A fizikai ciklus fizikai állapotunkat reprezentálja és 23 naponként írja le a szinusz görbét. A negatív tartományban könnyebben megbetegszünk, fogékonyabbak vagyunk a fertőzésekre, és sokkal hamarabb elfáradunk. Az érzelmi ciklus 28 napos. Negatív tartományában befelé fordulóbbak és bizonytalanabbak vagyunk. A szellemi ciklus 33 naponta újul meg. A negatív tartományban kevesebb ötletünk van, nehezebben találjuk meg a megoldást a problémáinkra, és nehezebben forog az agyunk. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszer abban segíthet, hogy a negatív tartományban is a lehető legjobbat hozzuk ki magunkból, mintegy kompenzálja aktuális bioritmusunkat. Ugye mekkora segítség ez akkor, ha pont a negatív tartomány legmélyebb pontjára esik egy fontos tárgyalás, vagy vizsga?

 

Candida kezelése
Testünkből a gomba jó eséllyel kiűzhető kezelésünk segítségével. A kezelés alapja az immunrendszer helyreállítása, a terhelt szervek tehermentesítése-erősítése, és diéta, melyhez tanácsadás mellett ha szükséges, recepteket is mellékelünk.
Depresszió oldása
A depresszió olyan tünetegyüttes, mely különböző ingerület átvivő anyagok egyensúlyának felborulásával, illetve komoly hormonzavarokkal és nyomelem hiánnyal jár. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszerrel azonosíthatjuk ezeket a faktorokat, majd pedig korrigálhatjuk ezeket a zavarokat, következésképpen jelentős és tartós állapotjavulást érhetünk el.

Elektro-akupunktúra: Az akupunktúráról általában a tű jut eszünkbe – nálunk ettől nem kell tartania. A megfelelő akupunktúrás pontok, illetve meridiánok ingerlése vagy egy ceruza szerű eszközzel, vagy egyéb eszközzel (pl. hátpánt) történik, szúrás nincs!!!

Elektro-homeopátia I – meridiánok alapján: A meridián rendszer feltérképezésével megállapítható, mely meridián gyenge. Ez alapján választjuk ki a kérdéses meridiánt helyreállító homeopátiás szert, melyet nem hagyományos módon beveszünk, hanem a MORA® Nova készülék segítségével, kéz- és lábelektródákkal visszük be a testbe.

Elektro-homeopátia II – tünetek alapján: Ha Önnek a mellékelt listán szereplő problémája van, és homeopátiával szeretné megoldani, meghatározzuk, milyen szerek hatnak jól, majd azokat csepp formájában átadjuk.

Fejfájás és migrén kezelése

Számos típusú fejfájás létezik, rendkívül különböző okok idézhetik elő. Ezek között szerepel például a túl magas vagy túl alacsony vérnyomás, az erek nem megfelelő tónusa, hormonális egyensúlyzavar, túl alacsony vércukorszint, oxigénhiány, a nyak és a váll izmainak rendellenességei, allergia, a méregtelenítést végző szervek alulműködése, folyadékhiány, a sav-bázis egyensúly zavara. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszer segítségével azonosíthatjuk az okot, és ennek megfelelő terápiás tervet állítunk össze. Vannak kifejezetten fejfájást csillapító programjaink, és a leghatékonyabb szer kiválasztását is lehetővé teszi.

Gócok, fogászati gócok megszüntetése:
A gócról többnyire a fogorvosra asszociálunk, pedig nem csak a fog lehet góc. A góc ugyanis olyan probléma, mely kapcsolt szervek esetében mindkét irányban fennállhat, vagyis ha van egy visszatérő fogászati problémánk, meg egy bélgyulladásunk, nem szükségszerűen szegény fog a hibás, lehet a kiinduló pont a bél is – ilyenkor a fogat kihúzni fölösleges, a bélgyulladásunk ugyanúgy megmarad; viszont ha megoldódik a bélgyulladás, a fog is rendbejön (fogorvos segítségével persze).
 
Hegek tehermentesítése

Hegek alatt azokat a műtéti, baleseti vagy más okból kialakult blokádokat értjük, amelyek a szervezetben az információ áramlását akadályozzák, ezáltal működésbeli problémákat idéznek elő. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszerek egyike képes lehet a hegzavarok felszámolására, és az információáramlás helyreállítására, így a szervezetet az energetikai egyensúly irányába mozdítja

Helyi panaszok kezelése (pl. hajhullás, akné, bőrelváltozások, szemölcs, fájdalom)
A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszerrel minden esetben a részletekre is kiterjedő állapotfelméréssel kezdünk, mely során egyértelműen megmutatkoznak azok a tényezők, amelyek a szervezet belsejében idéznek elő olyan változásokat, hogy helyi tünetek alakulhassanak ki. Ilyenkor is az okra koncentrálunk, de emellett speciális kiegészítő eszközökkel a panaszos területet helyileg is kezeljük.

Hormonzavarok kiegyensúlyozása: A megfelelő meridiánok egyensúlyának helyreállításával történik. A problémás szervek ezen kívül helyileg is kezelhetők speciális, erre kifejlesztett programok segítségével.

Meridiánok kiegyensúlyozása: A megfelelő meridiánok egyensúlyának helyreállításával történik, melyhez speciális elektródákat használunk a meridián lefutásának megfelelően.


Méregtelenítés 
Testünk mind modern életmódunkból, mind helytelen táplálkozásunkból következően folyamatosan telítődik méreganyagokkal. Éppen ezért egészséges embereknek is ajánlott a méregtelenítés évente kétszer, ősszel és tavasszal, így ugyanis a betegségek kialakulásának esélye csökken. A betegeknél a méregtelenítés a terápiától függően esetleg ennél gyakrabban szükséges. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszer segítségével megtudhatjuk, melyek azok az anyagok, amelyek terhelnek minket. Célzottan ezeknek az anyagoknak a kiürítését segíti, a méregtelenítésben részt vevő szervek funkcióit erősíti, a sav-bázis egyensúlyt helyreállítja, a vitalitást emeli és megkönnyíti a mikrotápanyagok beépülését a szervezetbe.

Nehézfém terheltség mentesítése
A legveszélyesebb és leggyakrabban stresszt okozó nehézfém a kadmium, a higany, az ólom és az alumínium. Nem csak azért veszélyesek, mert különböző szerveink maradandó károsodását váltják ki (pl. agy, vese), hanem azért is, mert az életfontos nyomelemek hiányát is magukkal vonják. Vannak olyan betegségek, melyek kialakulásában a legújabb kutatások szerint a nehézfém-terheltség szerepet játszik, ilyen pl. az ún. védőoltás szindróma, az Alzheimer-kór, vagy a szklerózis multiplex. A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszer segítheti a szervezetet, hogy a nehézfémek ki tudjanak ürülni, miközben támogatja a hiányzó nyomelemek beépülését, és a károsodott szervek regenerációját is célozza.

A MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központban alkalmazott MORA® módszereink az alábbi tünetcsoportokban javasoltak:

A/Á E/É I P
akné ekcéma ingervezetési zavarok paraziták
allergia

elektromágneses stressz

elhízás

intoleranciák Parkinson-kór
alvászavarok, álmatlanság érzékszervi panaszok (szem, fül) izom- és izületi panaszok/fájdalom pszichoszomatikus kimerültség
Alzheimer-kór F J R

asztma

atópiás dermatitis

fájdalomcsillapítás jet lag reuma
B fejfájás K Raynaud szindroma
bioritmus felszívódási zavarok keringési zavarok
bőrelváltozások férgesség

kórokozók

kötőhártya gyulladás

savasodás
C fertőzések krónikus fáradtság szemölcs
Candida flour (fehérfolyás) M szklerózis multiplex
cikluszavarok G/Gy meddőség V

ciszták

csalánkiütés

geopátiás terheltség méregtelenítés vírusfertőzések
Crohn-colitis

gombás betegségek

gócok

migrén vitamin hiány
colitis ulcerosa gyulladások mióma
csontritkulás H műtétek/ balesetek/ fogászati beavatkozások utáni felépülés
D

hajhullás

hasi panaszok

hasmenés

N/Ny
daganatos betegségek kiegészítő terápiája hegek nehézfém-kivezetés (amalgám, ólom, kadmium, alumínium)
depresszió Helicobacter pylori neuralgia
dohányzásról való leszokás Herpes nyomelemhiány
hormonzavarok
Humán Papillóma Vírus