Kategória: Bemutatkozunk

MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Központunkban alkalmazott MORA® állapotfelméréssel olyan tényezők szűrhetők ki, amelyek a szervezetet terhelik, akár még az előtt, hogy funkcionális vagy morfológiai (vagyis szervszintű) elváltozást okoznának. A módszer tehát betegségek gyanúja, vagy ismeretlen eredetű betegségek esetében is igénybe vehető, csakúgy mint preventív célból.

A MORA® állapotfelmérés erősen limitált számú ponton történik. Alapja az, hogy ha olyan anyaggal hozzuk érintkezésbe a szervezetet, amelyet terheli azt (allergén, gyógyszer, stb.), az egészséges pont kórossá válik. Ha viszont egy a szervezetre kedvező hatással lévő anyaggal (vitamin, ásványi anyag, gyógyszer, homeopatikum, Schüssler-só, Bach-virág, szervpreparátum) dolgozunk egy kóros akupunktúrás ponton, a pont átmenetileg egészségessé tehető.

 

 

 

Rendszerteszt (dr. Cornelissen teszt) : Fő célja, hogy azonosítsa azt a szervet/szervrendszert, amelyik a legproblematikusabb, majd megtalálja a probléma lehetséges kiváltó okait, végül konkrét választ adjon arra a kérdésre, hogy a lehetséges kiváltó okok valóban korrelálnak-e azzal a bizonyos legproblematikusabb szervrendszerrel. A MORA® teszt tartalmazza az egyes szervek preparátumait, valamint a geopátiát, az elektrostresszt, a hegeket, a gócokat, számos kórokozót ( vírust, gombát, baktériumot, parazitát ), nehézfémeket és más környezeti toxinokat, a legfőbb allergéneket és a hormonokat. Pontos pH (bármilyen szerv esetében) és aktuális vércukorszint-meghatározást tesz lehetővé.

Kérésre lehet végezni további teszteket is:

5 elem teszt: A Hagyományos Kínai Orvoslásból ismert 5 fázis elméletének megfelelő teszt. Lényege, hogy a problémát okozó szervet ill. meridiánt találjuk meg, majd ennek megfelelően kezeljük. Ez azért fontos, mert nem feltétlenül az a szerv/ meridián okozza a legnagyobb zavart, amellyel a tünetek közvetlen összefüggésben állnak. Például nyilvánvaló légzőrendszeri allergiás panaszok hátterében emésztőrendszeri rendellenességek is állhatnak. Ilyenkor hiába összpontosítunk a légzőrendszerre, nem érhetünk el tartós javulást, mert nem tisztáztuk az okot. Ez a teszt a rendszerteszt eredményének megerősítésére szolgál, ha szükséges.

Allergiateszt: több száz anyagról kiderülhet, hogy terheli-e a szervezetünket, vagy sem. Azok az ételek is kiszűrhetők, amelyek esetleg nem okoznak konkrét klasszikus allergiás reakciót, azonban fogyasztásuk nem előnyös az adott páciens számára.

Bach virágok tesztje: A 38 Bach virág tesztelésével pszichológiai elemzés nélkül néhány percen belül kiderül, melyik a legideálisabb a páciens számára.

Candida teszt: A Candida egy gyűjtőfogalom, számos Candida faj létezik. Központunkban ezek tesztelhetők, sőt, egyéb (bőr, köröm, stb.) gombák is vizsgálhatók. Megítélhető, hogy az esetleges gomba „fertőzöttségünk” tényleg kóros-e, vagy csak normálisan, átutazóban tartózkodnak testünkben. Előbbi esetben azt is megtudhatjuk, mely szereink érintettek.

Fogászati teszt/szájüregi galvánelem: A szájban a nyál segítségével a különböző fémek ionjai (pl. amalgám-higany) között galvánelem jön létre. A sarkalatos kérdés az, hogy mennyi fémion oldódik ki, és mennyi annak a valószínűsége, hogy ebből következően problémák alakuljanak ki. Ezzel a teszttel eldönthető, hogy van-e olyan fém a szájban, amely eltávolítása a kioldódás miatt indokolt.

Fogászati teszt/tolerancia teszt: Testünkben a száj az, ahová a legszélesebb körben kerülnek testidegen anyagok. Sajnos nagyon gyakori bizonyos fémekre való intolerancia, amelyre általában csak a beavatkozást, a beépítést követően derül fény. Ha a beépítés előtt teszteljük, hogy a kérdéses anyagot tolerálja-e a szervezetünk, megelőzzük a lehetséges problémák kialakulását.

Fogászati teszt/gócteszt: A fogrendszer a test integrált része, nem különálló képződmény. Közismert, hogy bizonyos fogak bizonyos szervekkel energetikai kapcsolatban állnak, mint ahogy az is, hogy bizonyos fogak gócként funkcionálnak. Azt azonban kevesebben tudják, hogy bizonyos szervek normálistól eltérő működésének első jele lehet a vele kapcsolatban lévő fog betegsége. Ezzel a MORA® teszttel eldönthető, hogy van-e összefüggés a fogászati problémák és a szervi panaszok között, illetve az is, hogy az adott fog vagy az adott szerv e az okozó.

Geopátia teszt: Segítségével megtudhatjuk, hogy szervezetünk működését károsan befolyásolja-e a Föld mágneses tere, és ha igen, melyek az érintett szervek.

Gombateszt: Bőr-, ill. emésztő- és légzőrendszert esetlegesen megtámadó gombákból épül fel.

Homeopatikumok tesztje: Több száz Hanemann által leirt homeopátiás szer közül választhatjuk ki a páciens számára legmegfelelőbbet, illetve annak legoptimálisabb hígítását.

Mitochondropátia teszt: Arra derít fényt, hogy testünkben fennáll-e az a környezet, amely teret engedhet a rosszindulatú daganatos elváltozások kialakulásának, és ha igen, melyek a leginkább veszélyeztetett szervek. A teszt egyik fő célja tehát a megelőzés, illetve a korai stádiumban való felismerés. Hangsúlyozzuk, hogy ez a MORA® mitokondropátia és degeneráció teszt nem helyettesíti a klinikai vizsgálatokat, viszont nagyban segíti a korai felismerést. Ha már ismert a rosszindulatú daganat, ugyanezzel a teszttel lehetséges olyan kiegészítő terápiás módszereket találni, amelyek csökkentik a klinikai terápia mellékhatásait, segítik a felépülést, javítják az erőnlétet és gátolják az áttétek kialakulását.

Schüssler sók tesztje: Arcdiagnosztika nélkül is lehetővé teszi a hiányzó só azonosítását és legoptimálisabb hígítását.

Vitaminok, ásványi anyagok tesztje: Megtudhatjuk, hiányzik-e valamilyen vitamin vagy ásványi anyag a szervezetünkből.