Kategória: Egészségünkről, egészségünkért

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

Az állapotfelmérés mintegy egy másfél-2 vesz igénybe, és információt ad azokról a külső (geopátiás és elektromagnetikus stressz, kórokozók, környezeti mérgek, stb.) és belső (immun-, légző-, emésztő-, urogenitális- mozgás- hormon rendszer) tényezőkről, melyek negatívan hathatnak a testre.

A tesztelést akupunktúrás ponton végezzük, nem laborvizsgálat (mint vérvétel, vizelet, széklet, nyál vizsgálat), ennélfogva nem várhatunk laboratóriumi értékeket, inkább energetikai zavarokat azonosítunk.

Elfogadott, hogy először energetikai zavar keletkezik. Ha nem egyensúlyozódik ki, funkcionális elváltozás alakulhat ki. Ha pedig azt nem kezeljük, az érintett szerv morfológiai elváltozásához vezethet.

Például ha a MORA® rendszer a pajzsmirigy energetikai zavarát érzékeli, az nem jelenti automatikusan azt, hogy a vérvétel alul/túlműködő pajzsmirigyet fog mutatni, vagy az elváltozás ultrahangon is látható (ez annak függvénye, hogy energetikai, funkcionális vagy morfológiai szinten van-e az elváltozás).

A MORA® rendszer nagyon hasznos eszköz a megelőzésben, mert érzékelhet olyan energetikai elváltozásokat, amelyek – ha rendeződnek – nem fognak funkcionális/morfológiai zavart okozni.

Például van egy gyermek visszatérő légúti fertőzésekkel. Pár év múlva arcüreggyulladásai lesznek. Ez pár év múlva abbamarad, de rendszeresen fáj a feje. Klinikailag a diagnózisok a következők: hörgőgyulladás, arcüreggyulladás, fejfájás/migrén, és a kezelés tüneti. Míg a MORA® rendszerrel felfedezhettük volna például a tej intoleranciát, és amennyiben a diétát tartotta volna, a tünetek eltűntek volna/megelőzhetők lehettek volna, mert a mögöttes ok került volna azonosításra. 

A MORA® rendszer nem vethető össze a laboratóriumi vizsgálatokkal, képalkotó eljárásokkal (ultrahang, röntgen, MR, stb.) és a klinikai diagnosztikával. A MORA® rendszer inkább azt mutatja meg, hogyan és miért alakulhatott ki a páciens testében a kérdéses betegség, vagyis milyen hatások és befolyások okozták azt a változást a testben, mely betegség formájában tört felszínre. Gondoljunk pl. egy fertőzésre. A klinikai diagnosztika ki tudja tenyészteni a patogént és meg is tudja gyógyítani (pl. antobiotikum). De miért van az, hogy ugyanaz a kórokozó nem ugyanazokat a tüneteket váltja ki (és ugyanannyira) mindenkinél, sőt, van, aki el sem kapja! Mert mindannyiunk szervezete más, különböző tényezők hatnak ránk.

A MORA® rendszer átfogó állapotfelmérést ad, és a testet egészében vizsgálja, nem alkalmas specifikus, bizonyos szervekhez kötődő diagnosztika felállítására.

A MORA® rendszer minden egyes pácienst egyedileg kezeli. A kezelés fájdalom- és mellékhatás mentes. A MORA® kezelés bármilyen klinikai, és a legtöbb nem-konvencionális módszerrel együttesen alkalmazható. 

A MORA® rendszer nem helyettesíti a klinikai diagnosztikát, és nem arra rendeltetett, azonban hasznos és hatékony azoknak a tényezőknek a felfedezésében, amelyeket a klinikai orvoslás nem tud vizsgálni (pl. környezeti terheltség), illetve azon tényezők kezelésében, amelyek a klinikai orvoslás hatókörén kívül esnek (pl. Pischinger féle alaprendszer). A legoptimálisabb és tartósabb eredmény (esetlegesen például a betegség miatt rendszeresen szedett gyógyszerek elhagyása, vagy mellékhatásuk csökkentése – kemoterápia -) a klinikai módszerek és a MORA® rendszer együttes alkalmazásával érhető el.

Amennyiben a teszt során geopátiás terheltség kerül kimutatásra, annak rendezése döntő fontosságú. A rendezés elmulasztása tapasztalatunk szerint a javulás elmaradását vagy késlekedését eredményezheti.

A mérés és kezelés abszolút ellenjavallata: pacemaker, vagy egyéb más, elektromosan működő implantátum a szervezetben.

Relatív ellenjavallat: várandósság, pszichotikus állapotok (skizofrenia, epilepszia stb.), mágnesterápia. Ezen esetekben közös megbeszélés és mérlegelés után lehetséges a módszer igénybe vétele, fenntartva azt, hogy bármilyen előre nem látható következmény a pácienst terheli.  

A javasolt klinikai vizsgálatoktól, kezelésektől való tartózkodást/távolmaradást nem javasoljuk és felhívjuk figyelmét a korának és nemének megfelelő szűrővizsgálatokon való rendszeres megjelenésre.