MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

JANUÁR 

 
A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a január hónapnak a VÍZ az eleme, egészen pontosan a húgyhólyag felel meg. 
 
 
Feladata a vizelet ideiglenes tárolása, visszatartása. Leggyakoribb betegsége a fertőzés, mely járhat markáns tünetekkel (véres, gennyes vizelet, az ürítés is fájdalmas, csíp), de lehet tünetszegény is, jelenlétére inkább csak általános tünetekből lehet következtetni (étvágytalanság, rossz közérzet), esetleg egyéb kivizsgálás során derül rá fény. A kórokozó lehet az elsősorban helytelen higiénés viszonyok miatt (a végbél felől a húgycső irányába történő törlés, anális szex) normálisan a bélben élő E.coli, de előfordulhat Chlamydia, Trichomonas és gombák (Candida fajok) is. A fertőzés nőknél összehasonlíthatatlanul gyakoribb, mivel a női húgycső rövid és a hüvely savas flórája segíti a kórokozókat (szemben a prosztata baktérium ellenes váladékával). Amennyiben a kezelés nem megfelelő, illetve az immunrendszer védekező képessége nem áll helyre, szövődmények alakulhatnak ki (felfelé terjedéssel a vese is gyulladásba kerülhet), valamint a fertőzés visszatérhet. 
 
 
A megelőzésben-kezelésben nagyon fontos a megfelelő mennyiségű folyadékbevitel (lehetőleg tisztított víz)! Emellett segít a tőzegáfonya szedése, a csalán-, kamilla- és zsálya tea. A táplálkozásra szintén figyeljünk: a víz elemhez a sós és keserű ízek passzolnak, azonban egyiket se vigyük túlzásba (így is jellemzően túl sokat sózunk, a só pedig folyadékot tart vissza, a vizelet mennyiségét csökkenti). Fogyasszunk fejes salátát, endíviát, zellert, spárgát, káposztát, citrusféléket. Ez utóbbiakkal szintén bánjunk óvatosan, ugyanis irritálhatják a hólyagot ! 
 
A MORA® állapotfelméréssel a gyulladást okozó kórokozók meghatározhatók, és a fertőzés kezelhető, akár speciális, akut és krónikus gyulladásra kifejlesztett programokkal kiegészítve is.  
 
Fontos, hogy a bevitt folyadék- akár a víz is meleg legyen!  
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.