MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

FEBRUÁR 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a január hónapnak  a VÍZ elem, egészen pontosan a vese felel meg. 
 
 
A vese egyik kiválasztó szervünk, alapvetően fontos a szervezet méregtelenítésében, a salakanyagok kiszűrésében és kiürítésében, ugyanakkor a hasznos anyagok (pl. ásványi anyagok) megtartásában. Ezen kívül szabályozza vízháztartásunkat, részt vesz a vérképzésben (eritropoetin). E funkcióit nagymértékben rontja a szervezetbe bekerült túl sok méreganyag (pl. kadmium, túl sok állati eredetű fehérje, gyógyszerek);  a jellemzően túl kevés folyadékbevitel (tisztított víz!!!); a húgyhólyag ki nem kezelt, ezáltal ún. felszálló fertőzései; valamint néhány betegség (pl. magas vérnyomás, cukorbetegség). Honnan vesszük észre, hogy valami nincs rendben: szem körüli ödéma, megváltozik a vizelet szine-szaga, esetleg a bőré is, valamint deréktáji fájdalom is jelentkezhet.
 
 
Fentieken kívül a vesének, egészen pontosan a vese felső részein elhelyezkedő mellékvesének hatalmas szerepe van hormonháztartásunkban, ugyanis itt termelődnek a kortizol és adrenalin nevű hormonok, melyek lehetővé teszik, hogy testünk megbirkózzon a stresszel. Nagyon fontos tudni, hogy a stressz itt mind a pszichés, mint a testünket ért stresszt magában foglalja, az allergénekkel való rendszeres találkozás vagy a krónikus gyulladások például folyamatosan ingerli a mellékvesét, így az folyamatosan kortizolt bocsát ki, egészen addig, amíg ki nem merül. A kimerült mellékvese már nincs abban a helyzetben, hogy megvédjen minket a stressztől, addig kell tehát felismernünk az őt ingerlő tényezőket, amíg a túlműködés fázisában van (legjobb lenne persze ezt is elkerülni  rendszeres állapotfelmérés!!!). A kínaiak szerint egyébként az öröklött életenergia, amely életünk során csak fogy, és nem pótlódik, a mellékvesében lakozik…A kortizol és adrenalinon kívül a mellékvesében vérnyomást  szabályozó renin, és a nemi jellegért és funkciókért részben szintén felelős androgének is itt termelődnek. A mellékvese betegséget általában a főleg has körüli zsírlerakódás, a magas vérnyomás, a csontritkulás és a cukorbetegség jelezheti.  
 
 
Külön kell szólnunk a szteroidokról (mellékvese kéreg hormonjai). Kaphatunk belőlük átmenetileg bizonyos akut betegségek esetén pl. bőrgyulladás, allergiás sokk, súlyos gyulladások pl. alapbetegségek fellángolása kapcsán -  ilyenkor általában nem kerülhető el a használatuk. Szintén nem kerülhetjük el őket szervátültetés esetén és bizonyos daganattípusoknál. Ha azonban krónikus betegségre írják fel, előnyösebb lehet az alapbetegséget más eszközökkel kordában tartani, ha lehetséges.  
 
 
A MORA® állapotfelméréssel a vese-mellékvese energetikai helyzete, működése, hormonegyensúlya vizsgálható, és korrigálható. A vesét megbetegítő toxinok (a kadmium nagyon veszélyes a vesére), kórokozók szintén kiszűrhetők és eliminálhatók.
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.