MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

ÁPRILIS 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. Az április a FA elemhez kötődik. FA meridián az epe és a máj. 
 
 
A máj testünk méregtelenítő központja, életfontos szerv. Részt vesz a vércukor-szint szabályozásában, nélkülözhetetlen a fehérjék építésében (pl. véralvadási faktorok) és bontásában (hatástalanítja a fehérjék bomlása során keletkező mérgező ammóniát), hormonokat állít elő (növekedési faktor), epét termel, A vitamint épít és vasraktár. Máj nélkül nincs élet, ezért érdemes odafigyelni rá, hiszen rengeteg terhelő dologgal bombázzuk nap mint nap: környezeti mérgek (pl. permetszerekkel kezelt élelmiszerek fogyasztása), tartósítószerek, szinezékek, gyógyszerek, nehézfémek. Legalább évente kétszer, tavasszal és ősszel, méregtelenítsünk, hogy tehermentesíteni tudjuk. 
 
 
A MORA® állapotfelmérés és terápia központi szerve a máj, mivel mint fent is láthatjuk, testünk számos folyamatának kulcsszereplője, ezért életbevágóan fontos méregteleníteni, erősíteni, az állapotfelméréskor kitesztelt toxinokra célzottan is kezelni. Központi szerepet tölt be a méregtelenítő kezeléseknél.  
 
A máj és az epe karbantartásához megfelelő étrend is szükséges.  Tavasszal, az epe és a máj erősítésének időszakában önkéntelenül is kevesebb és könnyebb ételeket fogyasztunk. Szorítsuk vissza a sós, zsíros, nehéz ételeket, együnk zsenge növényeket (cékla, sárgarépa, hüvelyesek), csírákat, gabonafüveket, csípős gyógyfüveket (mézes menta tea), használjunk csípős zöldfűszereket (bazsalikom, édeskömény, majoránna, rozmaring, kömény, kapor, babérlevél). Minden nap kerüljön az asztalra nyers étel is.  
 
 
Szénanáthások figyelem! Ebben a nyír, kőris, fűz és a platán virágzik. Ha szeretne megszabadulni a tünetektől, várjuk szeretettel! 
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.