MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

MÁJUS 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A május és június a TŰZ elemhez kötődik. TŰZ meridián a szív, a keringés és a vékonybél.  
 
 
A május a szív erősítésének időszaka. A szív érrendszerünk motorja, pumpálása nélkül vérkeringésünk leállna, vagyis sejtjeink nem jutnának táplálékhoz és oxigénhez, a salakanyagok nem tudnának kiválasztódni – ez pedig az élettel összeegyeztethetetlen. A szív maga leggyakrabban az őt oxigén dús vérrel ellátó koszorúserek meszesedése miatt betegszik meg. Ennek az ún. iszkémiás szívbetegség a következménye, mely jelenleg vezető halálok Magyarországon. A folyamat lényege leegyszerűsítve az, hogy az erek falában koleszterin rakódik le, következésképpen átmérőjük szűkebb lesz, vagyis egységnyi idő alatt kevesebb vér áramlik át rajtuk. Ha fizikai megterhelés éri a szervezetet, több oxigén dús vérre lenne szükség, amit a beszűkült erek nem tudnak biztosítani. Ez az állapot heves mellkasi fájdalommal jár, melyet angina pectorisnak nevezünk.  Amennyiben perceken belül megszűnik, nyom nélkül elmúlik, de mindig gondoljunk arra, hogy ez a koszorúerek betegségének jele, mely a későbbiekben váratlanul infarktussá nőheti ki magát. Ilyenkor a keringés hosszabb távon sem áll helyre, és a szívizom egy része is elhal, a károsodás maradandó – jobb esetben… Ne felejtsük el, hogy a szívinfarktus életveszélyes kórkép, ezért a mellkas bal oldalán jelentkező, szívtáj fájdalom (mely kisugározhat a vállba, a nyakba, az állba, a karba, és a hasba) esetén mindig a lehető legrövidebb időn belül forduljunk orvoshoz! Az előjel nélküli szívinfarktus nagyon ritka, sokkalta ritkább, mint az, amelyik előjeleiről nem akartunk tudomást venni!     
 
 
Mint minden betegséget, a koszorúerek meszesedését is könnyebb megelőzni, mint kezelni. Életmódfüggő kockázati tényezője a magas homocisztein-, koleszterin- és triglicerid szint, az elhízás, a mozgásszegény életmód, valamint a dohányzás (ezek mellett bizonyos anyagcsere betegségek - mint a cukorbetegség-, a magas vérnyomás, és a genetikai hajlam lehetnek kockázati tényezők). A homocisztein szint csökkentésére B vitaminok, C-vitamin, Q10 és folsav javasolt. Tegyük a mozgást életünk részévé, kezdetnek csak sétáljunk napi 20-30 percet, melyet később növelhetünk, vagy áttérhetünk más mozgásformára is (úszás, kocogás, kerékpározás).  
 
 
A szívnek gyulladásos eredetű betegségei is léteznek: ilyen az endocarditis (szívbelhártya gyulladás), a myocarditis (szívizom gyulladás), és a pericarditis (szívburok gyulladás). A szívbelhártya gyulladást általában baktérium vagy gomba fertőzés (Streptococcusok, Staphylococcusok, Haemophilus, Proteus, Pseudomonas, Candia, Aspergillus),  a szívizomgyulladást és a szívburokgyulladást  általában vírus (Adeno, Echo, Coxsackie, Entero, Polio, Epstein-Barr, influenza, mumpsz) okozza,  bár utóbbi lehet az egész szervezetet érintő megbetegedés részjelensége is (pl. reuma, pajzsmirigy túlműködés). Ezek viszonylag ritkán előforduló kórképek, de megmagyarázhatatlan rossz közérzet, gyengeség, visszatérő láz vagy hőemelkedés esetén érdemes gondolni rájuk. A MORA állapotfelméréssel fény derülhet az ismeretlen okúként kezelt gyengeség, rossz közérzet, hőemelkedés okára. 
  
A szív munkáját a fentieken kívül a többi szerv és a keringés erősítése  segíti. 
 
 
A MORA® állapotfelmérés során sokszor mérünk a szívet terhelő kórokozót, melyek eredményes kezelésével a szív állapota, ill. az olyan szívpanaszok, melyek hátterében klinikailag soha nem volt kimutatható szervi ok, jelentősen javíthatók. 
 
 
Szénanáthások figyelem! Ebben a hónapban a pázsitfüvek és a lórom okozhat kifejezett tüneteket. Ha szeretne megszabadulni ezektől, várjuk szeretettel! 
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.