MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

JÚLIUS 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A nyár a TŰZ elemhez kötődik. TŰZ meridián a vékonybél, a keringés, a hármas melegítő (hormon rendszer) és a szív.  
 
 
A július a keringés erősítésének időszaka. A keringés a sejtekbe tápanyagot és oxigént juttat, illetve elszállítja onnan a szén-monoxidot és a salakanyagokat. Sejtjeink élete tehát a keringés függvénye, ereinket elemi érdekünk tisztán, rugalmasan tartani. Az erekben a salakanyagok lerakódása érelmeszesedéshez, vagyis az erek szűkületéhez vezet, mely komoly, akár az életet veszélyeztető állapottal (pl. szívinfarktus, agyvérzés) is végződhet. 
A keringés meridián támogatását szolgálja, ha testsúlyunkat optimálisan tartjuk; sok halat, zöldséget, gyümölcsöt, és mindenekelőtt (vágott és nem zúzott!) fokhagymát fogyasztunk; valamint messze elkerüljük a dohányfüstöt és az alkoholt.  
 
 
A MORA® terápia segíti a fölös kilók leadását; a méregtelenítést, ezáltal az erek normál állapotának megtartását; és bizonyítottan hatékony dohányzásról (és alkoholról) leszoktató módszer.   
 
 
A nyár folyamán fogyasszunk könnyű, rostban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, élénk színű zöldségeket és gyümölcsöket. Süssünk és pároljunk hirtelen, magas hőfokon. Bánjunk csínján a sóval, ugyanakkor, ha bírjuk, mértékkel, de használhatunk erős fűszereket (paprika, Cayanne paprika, friss gyömbér, torma, fekete bors). Igyunk forró italokat, kerüljük viszont a hidegeket, és a jégkrémet. Fogyasszunk sok almát, görögdinnyét, gyümölcsöket, uborkát, tofut, teákat (menta, római kamilla), citromot, salátát és csírát (mungóbab, szója, lucerna), ugyanakkor ne együnk sok húst, tojást (ezzel a nyári szalmonellafertőzés ellen is védjük magunkat), olajos magvakat és gabonát. 
 
 
Szénanáthások figyelem! Ebben a hónapban a libatop és az útifű keserítheti meg napjainkat. A tünetek enyhítése céljából szeretettel várjuk! 
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.