MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

JÚNIUS 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A nyár a TŰZ elemhez kötődik. TŰZ meridián a vékonybél, a keringés, a hármas melegítő (hormon rendszer) és a szív.  
 
 
A június a vékonybél erősítésének időszaka. A vékonybél élettani szerepe sokrétű: a tápanyagokat egyszerű anyagokra bontja és felszívja; immunrendszerünk szerves része, és szerotonint (boldogsághormon, de szerepet játszik a testhőmérséklet, az étvágy és a szexualitás szabályozásában is) állít elő. Ahhoz, hogy az emésztés, a felszívódás, és immunrendszerünk hatásfoka optimális legyen (azon kívül, hogy testünk számára mennyiségben és minőségben ideális ételeket fogyasztunk), vékonybelünket egészségesen kell tartanunk.  
 
 
Ebből a szempontból a legfigyelemreméltóbb tényező a bél vegyhatása (pH-ja) és a bélflóra egyensúlya. A vékonybél első szakaszának enyhén lúgosnak kell lennie, az emésztőenzimek csak így tudják tökéletesen ellátni funkciójukat. Ennek feltétele a gyomor megfelelő savassága. A vékonybél további szakaszainak enyhén savas vegyhatásra van szüksége, különben a normál, savkedvelő bélflóra (Lactobacillus acidophilus) nem tud megmaradni.  Ebben az esetben védekezőképességünk gyengül, emésztési- és felszívódási zavarok (puffadás, hasmenés, laktóz és egyéb intoleranciák, lisztérzékenység, allergiák) jelentkezhetnek. Az egészséges bélflóra sebezhető, épségét óvjuk tiszta, szűrt víz fogyasztásával (a csapvízben lévő klór és nátrium-fluorid a barátságos bélbaktériumok ellensége); vigyünk be több élelmi rostot; kerüljük az egyszerű cukrok, a mesterséges anyagok, az alkohol, és a szervezetünk által rosszul tolerált ételek fogyasztását; ne szedjünk indokolatlanul antibiotikumot; és ne dohányozzunk. A stressz egyértelműen rombolja a bél működését, ezért gondoskodjunk stressz ellenes vitamin- és ásványi anyag (A, B, C, E vitaminok; magnézium, cink, szelén) ellátottságunkról is.  
 
 
Bélrendszerünk egészségét hatékonyan támogatja a szelíd, természetes, holisztikus gyógymódok körébe tartozó MORA® terápia, mely segíti a barátságos bélbaktériumok elszaporodását;  csökkenti a nem tolerált élelmiszerek által okozott stresszt; támogatja a szervezetet az allergia (és a vele járó kellemetlen tünetek) leküzdésében; kiegyensúlyozza a meridián rendszert, erősíti a vékonybelet; testünket arra ösztönzi, hogy nagyobb hatásfokkal építse be az elfogyasztott vitaminokat és ásványi anyagokat; nyugtat, regenerál, harmonizál és javítja hangulatunkat.  
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.