MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

Augusztus

 

Testhőmérsékletünk szabályozója agyunk hipotalamusz nevű része.

Testünk belsejében lévő hőmérsékletünk átlagosan 37.5 ̊C, mely a homeosztázis része, tehát nagyjából állandó.

A környezet és a test belső hőmérsékletének viszonyaitól függően vagy a hőleadó, vagy a hőtermelő folyamatokat aktivizálja.

Hidegben a verejtéktermelés minimálisra csökken és az erek összehúzódnak. Ha ez nem elég, vacogással, reszketéssel izmaink mozognak, ami hőt szabadít fel. Hőt tudunk leadni az erek tágulásával (arra hajlamosaknál nagyon melegben ez ájulással is járhat) és verejtéktermeléssel.

A testhőmérséklet bizonyos folyamatok során fiziológiásan is emelkedhet, ilyen pl. nőknél a peteérés.

A testhőmérséklet kóros emelkedését hőemelkedésnek (38̊C-ig), ill. láznak (38 ̊C fölött) hívjuk.

Abban általában minden szakember egyetért, hogy a hőemelkedés az immunrendszer működését segíti, vagyis hasznos, így nem húzzuk le, de figyeljük (hőmérőzés).

A láz kérdésében már megoszlanak a vélemények. Lázat okozhatnak a különböző fertőzések miatt bekövetkező immunrendszeri változások, de néha a kórokozók maguk is termelnek lázkeltő anyagokat. Általában az az elfogadott, hogy 39 ̊C-nál állnak be a szervezetet nagymértékben terhelő változások (szapora szívverés, kifulladás, felgyorsult anyagcsere), ezért 39 ̊C felett célszerű a láz csillapítása és a lázat okozó állapot kezelése. Ha a láz három-négy napnál tovább fennáll, forduljunk orvoshoz.

 

 

Gyerekes szülőknek nagyon fontos tudni, hogy az ún. lázgörcs gyerekeknél NEM csak magas láznál alakulhat ki. Arra hajlamosaknál alig 38 ̊C fölött is bekövetkezhet, náluk a gyakori hőmérőzés javasolt, és jóval korábbi lázcsillapítás. Egyébként a lázgörcs 6 hónapos és 5 éves kor között nem túl ritka, ha a családban már előfordult, legyünk óvatosak, mert genetikailag meghatározott. Elsősegélyként a légutakat tartsuk szabadon (a gyerek fejét fordítsuk oldalra), azonban a végtagokat ne szorítsuk le. Ha többször előfordul, és nehezen oldódik, erre kúpot írhat fel az orvos. A lázgörcsös gyereket azonnal mutassuk meg orvosnak.

 

 

MORA® terápiával a legtöbb fertőzés tünetei nagyon jól kezelhetők, a láz és az egyéb tünetek is (orrfolyás, köhögés, stb.). Fontos azonban, hogy a tünetek kialakulásának kezdetén jöjjenek hozzánk!

 

 

A lázas állapotokat gyermekeknél jól kezelik bizonyos homeopátiás szerek (pl. Viburcol kúp), felnőtteknél beválhat a fertőzés kezelésére a hagymatea, fokhagyma, oregánó, grépfrútmag, ezüst kolloid. A természetes gyógymódokat kedvelők sokszor túlzottan ódzkodnak az antibiotikumok használatától, azonban sajnos vannak helyzetek, amikor alkalmazásuk gyakorlatilag elkerülhetetlen. A bélflóra helyreállításáról viszont gondoskodjunk!

szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő

www.meddiamond.hu

 

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.