MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

  

SZEPTEMBER 

 
A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a szeptember hónapnak a FÖLD elem, ezen belül a lép-hasnyálmirigy felel meg.  
 
 
Lépünk a bal bordaív alatt helyezkedik el, tömege mintegy 150-200 gramm. Általában kevés figyelmet szentelünk neki, pedig funkciója sokrétű, és egész szervezetünkre kihat: itt bomlanak le az elöregedett vörösvértestek, vérraktár, az immunrendszerünk számára nélkülözhetetlen fehérvérsejt típusokat (nyiroksejtek és falósejtek) állít elő, immunanyagokat (antitestek) termel, valamint tárol is bizonyos anyagokat, ilyen például a koleszterin is.  
 
 
A hasnyálmirigy a hasüreg hátsó falán, az első két ágyéki csigolya magasságában található, mintegy 80-125 gramm tömegű, külső és belső elválasztású funkciókkal is rendelkező mirigy. Külső elválasztású (a vérárammal közvetlen kapcsolatba nem kerülő) része emésztőenzimeket termel, melyeket a vékonybélbe juttat. Gyakorlatilag a hasnyálmirigyben képződnek mindazon emésztőenzimek, melyek táplálékunk fő anyagcsoportjait feldolgozzák. Ilyen a zsírokat bontó lipáz, a fehérjéket bontó tripszin és kimotripszin, valamint a keményítőt bontó amiláz. Ahhoz, hogy az elfogyasztott táplálék felszívódhasson és hasznosítható legyen, optimális feldolgozó mechanizmusokra van szükség. A hasnyálmirigy tehát emésztőrendszerünk kulcsfontosságú szerve. A hasnyálmirigy belső elválasztású (vagyis váladékukat közvetlenül a véráramba juttató) sejtjei, az ún. Langerhans-szigetek termelik többek között az inzulin és a glukagon nevű hormonokat. Mindkettő a vércukor szintet szabályozó hormon, azonban működésük egymással ellentétes: míg az inzulin a vércukor szintet csökkenti, a glukagon emeli azt. Vércukorszintünk bizonyos korlátokon belül tartását, így sejtjeink cukorral való ellátását tehát hasnyálmirigyünk felügyeli a nap 24 órájában. 
 
 
A MORA® állapotfelméréssel a lép/hasnyálmirigyet leginkább irritáló kórokozók és toxinok kiszűrhetők és semlegesíthetők.  
 
Szénanáthások figyelem! Szeptemberben az üröm és a parlagfű terheltség még jelentős lehet! Ha vannak panaszai, forduljon hozzánk bizalommal!  
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.