MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

  

OKTÓBER 

 
A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban az október hónapnak a FÖLD elem, ezen belül a gyomor felel meg.  
 
 
A gyomorban az elfogyasztott táplálék pépesítése zajlik, valamint itt indul el a fehérjék emésztése is. Nagyon fontos a gyomor optimális vegyhatásának fenntartása (pH 2), vagyis a sósav termelés zavartalansága. Amennyiben túl sok vagy túl kevés sósav termelődik, panaszként emésztési zavarok, gyomorégés, a táplálék nyelőcsőbe való visszapréselődése jelentkezhet. A kor előrehaladtával a gyomorsav-termelés élettanilag csökken, mely egybevág azzal, hogy a gyomorpanaszok gyakorisága negyven éves kor fölött jelentősen emelkedik. Nagyon fontos tudnunk, hogy a gyomor és a vékonybél első szakasza között szoros vegyhatásbeli kapcsolat van: ha a gyomor nem elég savas, a vékonybél első szakasza nem lesz elég lúgos, amely pedig ellehetetleníti a hasnyálmirigy emésztőenzimeinek működését. Meg kell említenünk továbbá, hogy ha refluxunk van, az nem jelenti automatikusan azt, hogy túl sok a gyomorsav. Ha a záróizmok gyengesége, gluténfogyasztás, vagy megnövekedett hasűri nyomás hatására a gyomorsav visszaáramlik a nyelőcsőbe, az mindenképp fájdalmas. A savcsökkentők viszont egyáltalán nem biztos, hogy megoldják ezt a problémát – csak akkor, ha a gyomor valóban túl savas. A gyomornak némi felszívó funkciója is van, itt (is) felszívódik például az alkohol, a különböző gyógyszerek és mérgek.  
 
 
A MORA® állapotfelméréssel a gyomor pH viszonyai meghatározhatók, vizsgálható a Helicobacter/Campylobacter fertőzöttség, és kiszűrhetők az emésztést terhelő ételek, melyek toleranciája jelentősen javítható. 
 
 
A FÖLD elemnek azzal teszünk jót, ha édeskés - de nem cukros ételek fogyasztását jelenti, amelyek viszont már túlterhelik az érintett szerveket -, sárga vagy aranyszínű ételeket fogyasztunk, mint például a kukorica, a köles, a sárgarépa, a csicseriborsó, a sütőtök, a burgonya, a zöldbab, a sárgabarack, vagy a sárgadinnye. Az egyszerű elkészítési módokat részesítsük előnyben, ne kombináljuk túl a fogásokat, mottónk a mértékletesség legyen.   
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.