MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

  

NOVEMBER 

 
A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a november-december hónapnak az eleme a FÉM , tehát a tüdő és a vastagbél felel meg. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a tüdő és a vastagbél meridián egy pár, vagyis  bár egymástól távolinak tűnnek - működésük egymással szorosan összefügg. 
 
 
A tüdő feladata a belélegzett oxigén keringésbe juttatása, és az anyagcsere folyamatok során keletkezett szén-dioxid kilégzéssel történő eltávolítása. A legismertebb tüdőt érintő betegségek közé tartozik az asztma, a hörgőgyulladás, és a tüdőgyulladás. Az asztma gyermekkorban a leggyakoribb krónikus betegség, a légutak nyálkahártyájának gyulladásából indul ki. Ilyen állapotban a légutak túlzottan hevesen reagálnak az irritáló ingerekre (pollen, por, kórokozók), és ez légszomjban, köhögési rohamban nyilvánul meg. Az akut hörgőgyulladást elsődlegesen vírusok okozzák, de baktériumok is kiválthatják; a krónikus forma az aktív vagy passzív dohányzás következménye. A tüdőgyulladás a léghólyagocskák váladékkal való telítődése. ialakulásáért nagy arányban baktériumok, kisebb számban egyéb kórokozók felelősek. Súlyos szövődményekkel járhat légző- és keringési rendszeri betegségekhez kapcsoltan, illetve gyermek- és időskorban. Tüdőnkkel akkor teszünk jót, ha sok folyadékot fogyasztunk, így hígítjuk a váladékot. Megjegyezzük azonban, hogy nyákképző hatása miatt a tej semmilyen formában sem ajánlott. Erősítsünk immunrendszerünket vitaminokkal (C-vitamin), ásványi anyagokkal (pl. cink, szelén) és szerezzünk be jó minőségű levegőtisztítót.   
 
 
A MORA® állapotfelméréssel kiválóan látható, mely kórokozók és légúti allergének terhelik leginkább tüdőnket, ill. mely élelmiszerek súlyosbíthatják a problémát. Ezek terhelő hatása semlegesíthető. 
 
 
A téli időszakban az összehúzó, a savanyú ételek fogyasztása javasolt: fogyasszunk sok savanyú káposztát, savanyúságot, olajbogyót, póréhagymát, ecetet, csipkebogyó teát, citromot, grépfrútot, míg szezonja van szőlőt és szilvát. Főzzünk kevesebb víz hozzáadásával, inkább tovább, de alacsony hőfokon.  
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.