MedDiamond - MORA Terápiás kezelések

DECEMBER 

 

A hagyományos kínai orvoslás egyik filozófiai eleme az öt fázis (vagy öt elem) tana. Azt vallja, hogy az Univerzum minden egyes része és jelensége hordozza a FA, a TŰZ, a FÖLD, a FÉM és a VÍZ jegyeit. Ezek aránya határozza meg az élőlények, az évszakok, a természeti jelenségek, a bolygók, az anyagok tulajdonságait. Testünket behálózó energia csatornák - melyekben a csí áramlik - is illeszkednek az öt fázis rendszerébe. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a november-december hónapnak a FÉM az eleme, tehát a tüdő és a vastagbél felel meg. A Hagyományos Kínai Orvoslásban a tüdő és a vastagbél meridián egy pár, vagyis – bár egymástól távolinak tűnnek - működésük egymással szorosan összefügg. 
 
 
A vastagbél bélrendszerünk utolsó, 150-160 cm hosszúságú, 6-8 cm átmérőjű szakasza. Köztudott szerepe a víz felszívása és a széklet kialakítása, azonban ez korántsem minden: a normál bélflóra termeli az anyagcserénkben és a vérképzésben kritikus B12, illetve a véralvadáshoz életbevágóan fontos K vitamint. Ha a vastagbélben oda nem illő baktériumok telepszenek meg, a máj és az agy számára különösen mérgező, nagymértékű ammónia termelés indul el, a vegyhatás is kedvezőtlenné válik, a vastagbélrák kialakulásának valószínűsége is nő. A vastagbél gyulladásos betegségei közé tartozik a Crohn-betegség, mely a vékonybél utolsó szakaszát és/vagy a vastagbelet a bélfal minden rétegében érintő, általában 30 éves kor alatt kezdődő krónikus gyulladás; és a fekélyes vastagbélgyulladás, mely szintén krónikus, azonban csak a vastagbélhez, és csak a nyálkahártyához kötődik. Előbbit a búzára, utóbbit a tejre való érzékenységgel hozzák összefüggésbe. A bélműködési zavarok között messze az ún. irritábilis bél szindróma a leggyakoribb (minden ötödik felnőtt érintett), mely hasi fájdalommal, puffadással, hasmenéssel jár, a bél nagyon hevesen reagál, azonban hátterében szervi eltérés nem figyelhető meg. A panaszok általában szintén 30 éves kor alatt kezdődnek, és segítség nélkül fennmaradnak.  
 
 
A MORA® terápiával a vastagbelet érintő esetleges gyulladások eredményesen kezelhetők, a bélflóra rendezhető, a széklet normalizálható.   
 
szerző: MedDiamond Orvos-Természetgyógyászati Rendelő
www.meddiamond.hu
 
 

Kapcsolat

1111. Budapest, Karinthy Frigyes út.19. 
Magyarország

Mobil: +36 30 869 8355

E-mail: info [KUKAC] meddiamond [PONT] hu

Kövess minket a közösségi oldalakon is!

A MORA® rendszer

A MORA® rendszer egy 30 éve világszerte sikeresen működő állapotfelmérő és kezelő módszer.

 

A MORA® Diagnosztika és terápia ismertetőjéhez kattintson ide.