Buda: +36 30 490 71 57 Buda - Szilvi: +36 30 080 02 20

Radiológus, Dr. Juharos Ágota

Hogyan ismerkedett meg a módszerrel?

Doktornő: – A szomszédasszony 2004-ben átjött, hogy van egy pályázat, meg lehetne venni a gépet. Egy napra elmentünk, hogy meghallgassuk, hogy mi ez. Amikor jöttünk hazafelé, azt mondtuk, hogy, ha ennek a fele igaz, akkor ez jó lesz. Ezert beleugrottunk és vettünk egy gépet közösen. Már 16 éve ezzel foglalkozom. Egyetlenegy hirdetést fel nem adtam, de szombat és vasárnap, éjjel-nappal ment a MORA® orvostechnikai készülék. Úgy döntöttünk, a kezdeti tapasztalatokkal, hogy veszünk még egy gépet mert ez kevés volt. Így lett egy saját rendelőm. Akkor Kecskeméten nem volt ilyen biorezonanciás készülék. Én radiológus vagyok egyébként, de csak ezzel foglalkoztam. Amikor kinőttem azt az egy gépet is, a saját rendelőmbe vettem még egy gépet, akkor már két géppel dolgoztam az elmúlt 10 évben. Ami miatt nem hagytam abba és csináltam egy új rendelőt is, az az, hogy azt tapasztalom, hogy ez a módszer egy nagyon logikus dologra épül, ami azt jelenti, hogy ha a szervezet le van terhelve, akkor nem tud normálisan működni, ilyen egyszerű az egész. Ezt a terhelést ki tudjuk tesztelni, a terhelést meg tudjuk szüntetni a módszerrel, ez egy logikus magyarázatát adja annak, hogy miért javulnak a betegek a kezelésekre és ha betartják azt, amit előírunk nekik táplálkozásban és életmódban.
Ezt orvosként megtapasztaltam, hisz jön az ultrahangra, és 30 betegből 28 azzal lép be az ajtón, hogy puffadok és erre csak azt mondhatom, hogy nem kell bármit megenni. Tehát orvosként el tudnám mondani nekik, teszt nélkül is, hogy hogyan kellene normálisan étkezni, hogyan tudnák a tapasztalataikat megszüntetni, de az emberek azt szeretik, ha írásba van ez adva. Ha papíron én oda tudom adni nekik, hogy ez és ez az ő szervezetét terheli, akkor elhiszik. Tulajdonképp aki odáig eljutott, hogy eljön egy ilyen rendelőbe és keresi a megoldást, hogy jobban legyen, az be is fogja tartani. Innentől kezdve a gyógyulás a jobbulás garantált. Nem tudok olyan esetet mondani, amibe javulást nem sikerült volna elérni, még akkor is, ha a beteg ezt nem látta be. Nyilván, ha a beteg nem tartotta be, amit kértem, azért ez sem csodaszer, mert nem működik, hogy kiteszteljük a beteg kétszer eljön és már meg is gyógyult. Valakinek többet kell érte dolgozni, valakinek kevesebbet. Mindig el szoktam mondani, hogy ez egy olyan módszer, ami segítséget ad, de helyette és senki helyett nem tudunk gyógyítani. Mindenki saját maga gyógyítja meg saját magát, ha akarja. Ha akarja, akkor ebben tudom támogatni, erre szolgál ez az egész. Aki ezt megérti és partner ebben, nagyon szép eredményt tudunk elérni.Mik voltak az első tapasztalatok?
Kezdtük az allergiásokkal, ez volt, ami a legnépszerűbb volt. Itt Kecskeméten gyakori a parlagfű allergia. Itt nyakig ér, a Kecskemét Cegléd vonal a legfertőzöttebb az országban. A szél állandóan fúj, viszi a homokszemeket rajta a parlagfűvel, úgyhogy itt ez egy elég nehéz műsor, de beleértve az én gyermekemet is azért, ha nem is egy szezon alatt de két-három szezon alatt nagyon szépen meggyógyultak. A betegek nagyon szerették, hogy mi orvosok vagyunk. Nagyobb hitelt adott ennek az egésznek. 2004-ben a természetgyógyászat nem volt nagyon elfogadott, sok ellencikk volt, hogy a sarlatánok ezt, azt varázsolnak. Egyébként is én mindig ragaszkodtam a teljes kivizsgáláshoz, a hagyományos orvoslást nem szorítottuk háttérbe. Amellett, hogy ezt a tesztet és kezelést csináltuk mindig egy részletes hagyományos orvosi kivizsgálást is előírtunk. A betegeknek a leleteiket radiológusként el tudom magyarázni, tehát össze tudtuk integrálni a két módszert. Mai napig azt vallom, hogy mindig együtt kell ezt alkalmazni. Volt egy mellrákos beteg , aki nem akarta megoperáltatni magát és sikerült rábeszélni, hogy a hagyományos orvoslás kínálatát ne vessük el, mert sokat fejlődött és kell kész, mese nincsen. Tehát én nem vagyok egy elvetemült természetgyógyász én azt mondom, hogy a kettőt együtt kell csinálni. Volt kapcsolatom olyan kollégákkal, akik küldték a betegeket, elsősorban gasztroenterológusok, ibs (irritábilis bél szindróma), betegeket. Amikor már nem tudnak velük mit csinálni, mert már minden allergiatesztet megcsináltak és minden negatív, és a beteg csak panaszkodik, akkor nagyon sok kolléga küldte a beteget és szép eredményeket értünk el. Én azzal kezdtem, hogy a kollégákat elhívtam és őket kezdtem el tesztelgetni és a kollégák nyitottak voltak erre. Volt egy idős kollégám, akinek fájt a térde. A Mora először felerősíti a tüneteket és mondtam, hogy meg fogjuk tudni gyógyítani de először nem fog tudni menni. Az első MORA® kezelés után nem tudott felkelni úgy fájt a térde és mondta, hogy Ágota én még hajlandó vagyok egyszer-kétszer elmenni a maga kedvéért. Végül meggyógyult.
Voltak daganatos betegek akik a végstádiumban jöttek, mondtam is nekik, hogy nem fogom tudni meggyógyítani őket, de az életüket meg tudtuk könnyebbíteni. Sokáig nagyon jó állapotban voltak. Egy hasnyálmirigy daganatos néni még kilenc évig élt, úgy, hogy járt hozzánk.
-Hagyományos kezeléseket is igénybe vett?
-Persze, hogyne. Úgy időzítettük, hogy „üres legyen a dézsa” a kemora. Ez a néni is kilenc évig minden hónapban megfordult a rendelőbe.
Egy 36 éves szerb daganatos beteg 10 éven keresztül járt hozzánk és a mai napig él. Tüdőáttéte volt. Mi támogattuk, mert, ha bemegy az onkológiára, van rá három perc. Igaz? Vagy valamennyi, nem több általában, tehát nem lehet olyan kapcsolatot kialakítani a beteggel szerintem, mint egy ilyen helyen, ahol egy órát minimum ott ül és én ott ülök mellette és beszélgetünk és el tudott mindent mondani. Úgy irányítottuk a kontrollját, hogy minden évben CT-t csináltunk. Az első év végén egy egy centis tüdőáttétet kimutatott a CT, másnap bent volt a kórházban és harmadnap meg volt operálva. Nem mindegy az idő. Én diagnosztizáltam, a sebész meg tudta operálni, tehát a MORA®-ból kiindulva tudtuk kollégákhoz irányítani a beteget. Úgymond komplex ellátást tudtunk biztosítani. És igazándiból ezen múlik az élet, mese nincsen. Itt az időfaktor az nagyon fontos. Operáció után megint felvett egy adag kemot, utána legalább 8 évig járt minden hónapban MORA® kezelésre. Ez egy olyan kiegészítő eljárás, ami egyszerűen alkalmassá teszi a szervezetet arra, hogy mindezt el tudja viselni.

Milyen alapon működik a módszer?
Én azt szoktam mondani, hogy van az embernek egy immunrendszere, ami azért van, hogy minket egészségesen tartson. Ha elképzeljük, hogy ez egy dézsa, akkor ebbe a dézsába egy életen keresztül rakódnak a különböző anyagok, amit leterhelik ezt a bizonyos immunrendszert. Ha ez a dézsa nincsen tele és van üres hely benne, akkor a szervezet tud normálisan működni, az immunrendszer el tudja látni a feladatát, vagyis egészségesen tud tartani minket. Ahogy ez a dézsa betelődik, szinte mindegy, hogy mi jön a dézsa tetejére, túlcsordul. Ha elképzelünk két teljesen csurig lévő poharat és az egyikre valami mennyei mannát cseppentünk és a másikra mérget, akkor ugyanaz történik mind a kettővel, teljesen mindegy, hogy mit cseppentettünk rá. Ugyanaz történik, kicsordul mind a kettő. Tehát nem az a baj, ami kiváltja, hanem hogy miért tudott ez kiváltani bármit, vagyis hogy mivel van tele ez a bizonyos dézsa. Ezt teszteljük mi ki a teszt során, hogy mi az a sok minden, ami leterheli a szervezetet, ami miatt nem tud normálisan működni.

Mik azok a dolgok, amik a leginkább leterhelik a szervezetet?

Egyéni, hogy kinek mi terheli a szervezetét. Az ételekben az adalékanyagok, a tartósítószerek, a kipufogógáz, a kerozin a repülőkből. Az én gyerekkoromban csak lovaskocsi volt a városban, egyféle sampon és szappan és kész. Most pedig ha bemegyünk egy bevásárlóközpontba 300 méteren keresztül szappan van, ami mind különböző vegyszereket tartalmaz, ugyanez vonatkozik a samponokra a hajfestékekre. Egy emberöltő alatt kellene a szervezetnek ehhez alkalmazkodnia, ami genetikailag képtelenség. Egy emberöltő alatt nem tudunk ehhez alkalmazkodni. Én arra születtem, hogy egy lovaskocsis világban, a nagymama kertjében a vegyszert nem látott kukoricát evő csirkét levágva abból csinálja délben a rántottcsirkét. Ehhez vagyok szokva, ezen nőttem fel, most pedig a legjobb esetben is, ha bio csirkét tudok szerezni, de ez sem ugyanaz, tele van környezeti mérgekkel.
A lényeg az, hogy a szervezet leterhelődik és nem tud védekezni a betegség ellen.
És jön a következő lépés, ami minden betegséghez kell, a lelki tényező. Minden betegségnek van egy oka, ami konkrét anyagokra, terhelésre, étel, környezet, vegyszer lebontható, de van egy lelki része is. Abban van csak különbség, hogy kinél mekkora.
Tehát képzeljük el ezt a bizonyos dézsát, ami mondjuk ¾-ig volt három évvel ezelőtt és jött rá egy lelki teher, ami csurig tette, és ezután jön a betegség. Tehát a lelki teher a kiváltó ok.
Van akinek csak 1/10-ig van a dézsa, és sokkal hatalmasabb lelki teherre sem lesz beteg mert még mindig csak félig van a dézsája, itt az immunrendszernek még mindig van egy fél kapacitása arra, hogy megvédjen attól, hogy beteg legyen. Ezért nagyon fontos az, hogy üresen tartsuk a dézsát. Ez a módszer, azon túl, hogy kitesztelem, hogy mi van a dézsában, egy nagyon pontos képet ad, de én azt szoktam mondani, hogy ettől még nem gyógyulunk meg. Attól gyógyulunk meg, ha megfogjuk a kézelektródákat, lábunkat rátesszük a lábelektródákra, a szervezetnek a rezgése bemegy a gépbe, és a gép elkezd válogatni, jó és rossz rezgésre. Gyakorlatilag a rossz rezgést kioltja. A fizikai rezgésnek hulláma van, ha legyártjuk az inverz ellenrezgését, az kioltja egymást. Ha a tengeren két egyforma hullám jön, akkor vízszintes lesz a víztükör. Ezen az elven alapul az egész. A kóros információkat a kezelések során ki tudom irtani. Szoktam mondani, hogy az elektróda közepén kiirtódik a kóros információ. Ezzel a dézsából ki tudom irtani a kóros információkat. Ehhez kell az is, hogy a tesztek alapján a beteg betartja pl. az étkezési szokásokat is, hogy ne töltse vissza a rossz anyagokat. Ha a tesztben kijön a tej, hogy az ártalmas, a kezelés során 50 percig kioltjuk a tejnek az infóját, ami kóros de ha utána hazamegy és megiszik egy liter tejet, akkor nem csináltunk semmit. Ennek a terápiás része arról szól, hogy a szervezetben a kóros információkat ki tudjuk irtani, meg tudjuk szüntetni, ki tudjuk rezegtetni vagyis az immunrendszeri dézsánkat ki tudjuk üríteni. A szervezetet ezzel alkalmassá tettük arra, hogy saját magát meg tudja gyógyítani. A szervezet öngyógyító mechanizmusát állítjuk helyre.
Régen volt a rézgálic de most még sokkal több féle vegyszer, anyag van, ami kikerült a világba, amit az embernek el kellene tudni viselni, holott nem erre van kitalálva. És ez egy emberöltő alatt történt. Fel sem tudtunk készülni rá.

Elképzelhető, hogy egy idő után az ember ilyen mértékű terheltséghez hozzá tud szokni?


Szerintem nagyon hosszú idő kellene hozzá, most megy a szelekció, tele van az onkológia fiatal beteggel, nem véletlen.
Megvan minden betegségnek a lelki oka, ugye tudjuk, hogy az emlő az az anyasággal kapcsolatos. Nagyon sokáig csináltam a mammográfián szűrővizsgálatot a megyei kórházban (az egyetemen nem tanítottak ilyet, hogy egy betegségnek lelki oka is lehet, 1980 körül végeztem) felfigyeltem arra, hogy az emlődaganatos betegeknél az anamnézisben mindenkinél ott volt valami, ami az anyasággal kapcsolatos volt. Ami a gyógyuláshoz kell, hogy először ezt a lelki dolgot kell megoldani, ez a legfontosabb és a MORA®-val erre is van lehetőség. A gondolatnak ugyanolyan rezgése van, mint bármi másnak. A depressziósbetegeknél is használom és eszméletlen jó hatással. Pánikbetegekre is jó hatással van például. Idejött, hogy allergiája van, kezeltük, elmúlt az allergiája és bevallotta, hogy most már fel mer ülni a buszra, ezt vette észre és be mer menni a bevásárlóközpontba, mert eddig nem mert, mert pánikbeteg volt.
Magyarországon mindenki pánikbeteg, nem tud nekem olyat mondani, aki nem az valamilyen szinten. Ez az iszonyatos, töméntelen inger, ami éri az embereket már gyerekkortól kezdve. Az összes gimnazista fiatal már mind pszichés beteg, egyszerűen nem normális, amilyen életet ők élnek és amilyen leterhelés van az agyukban, a színekbe, a föliratokba, a villogásba, mindenbe, ami az agynak a legnagyobb terhelést okozza. Ez egyszerűen követhetetlen az emberi szervezet számára. És ezek kijönnek, hogy valamilyen szinten, van aki nem mer bemenni a plázába, mert egyszerűen rosszul lesz a sok ingertől, ami ott éri mert nem tudja feldolgozni. Egyedileg nem tud rajta senki segíteni, nem tudom az autókat kiirtani a városból, kipufogógáz van és ér mindenütt az elektroszmog, egy módon tudok ellene védekezni, üresen tartom a dézsámat, hogy ez a sok inger beleférjen, ezt szoktam mondani. Ez erre egy kiváló módszer, mert ezt csináljuk, hogy a dézsát ürítjük és üresen tartjuk a fenntartó kezelésekkel.
Heti rendszerességgel 10 kezelést szoktunk csinálni a teszt után, az alatt megy az intenzív étkezés átállítás, megszokja a beteg, hogy lehet mást is enni, mint amit eddig evett. Az étkezést a teszt alapján állítják be. Megkapja a tesztet kinyomtatva, kiragasztja a hűtőre és nézi, hogy azt most nem esszük vagy esszük.
Csináltunk már ezzel gyereket is, nem akart a hölgy teherbe esni a jó Istennek se, aztán nem is tudom, talán a hatodik kezelés után már jött, hogy bocsi nem jön többet mert baba van. Éppen annyi kellett, annyi hiányzott csak, hogy a szervezete normálisan működjön. A legújjabb divat, az inzulinrezisztencia, hát ettől halálosan ideges vagyok mert nem is tanultam ilyet, nem is tudtam, hogy van ilyen betegség, a mi időnkben nem volt ilyen, hogy inzulinrezisztencia, de nem is evett senki ennyi cukrot össze-vissza, nem volt mindenben cukor. Mitől van ez, attól hogy össze-vissza eszik a cukrot a népek. Nincsen itt új a nap alatt. Mindenki olyan büszkre rá, hogy inzulinrezisztenciája van. Szóval borzasztó világot élünk. Ezzel ezeket a terheléseket meg lehet szüntetni. Mivel nagyon sok a leterheltség kemikáliákkal stb. nagyon kevés hely jut a lelki dolgoknak ezért sok a pánikbeteg, a stresszes, az öngyilkos. Régen, az én nagyanyám három gyerekkel özvegyen maradt mert a nagyapám a Don kanyarnál ott maradt a háborúban. A középső gyereket lovaskocsival elküldte a kórházba mert lázas volt és a hulláját hozták haza mert agyhártyagyulladása volt, milyen terhelések voltak ezek de nem lett a nagyanyám rákos harminc évesen és végigcsinálta a háborút egyedül így a három gyerekkel. Azt mondták, hogy holnap költözzön át Szabadszállásra Izsákról három gyerekkel lovaskocsin, amit tud vigyen magával, pincében éltek fél évig. Mi el sem tudjuk képzelni, hogy ezek micsoda lelki terhek voltak, de akkor ezek a lelki terhek belefértek a biocsirke és a házi túrós csusza mellett.

Most miért nem tudjuk ezeket viselni?
Mert most nem biocsirkét eszünk, le van terhelve a szervezet és egyszerűen nincs hely. A szervezetnek a stressz, az nem csak azt jelenti, hogy hülye a szomszéd meg a főnök meg a férjem üvöltözik. Nem ez a stressz csak. Hanem a a kemikália is stressz, hiszen benne van a dézsámban és küszködik vele az ártatlan szervezet, hogy megóvja, hogy éljen úgy is, hogy meg van mérgezve.

Emiatt lesz sokkal érzékenyebb a szervezet.

-Egyszerűen olyan szinten intoleránsak az emberek, hogy már nincs hely a dézsájukban. Egyszerűen nem tud már a szervezet vele mit kezdeni mert púpozva van a dézsájuk.
Amikor jön a beteg, hogy két éve lettem allergiás, azzal kezdem, hogy nem érdekel, nem kell nekem elmesélni, menjen haza és este mielőtt elalszik, gondolja végig, hogy mi volt két vagy két és fél évvel ezelőtt az életében. Már mondja, hogy ő már tudja is. Akkor azzal az érzelmi dologgal, vagy bármivel, amit történt az életében csurig lett a dézsa, a parlagfű már utolsó csepp volt a pohárban. Előtte is ott volt a parlagfű, érdekes, akkor miért nem volt rá allergiás?

Vannak a módszer mögött tudományos kutatások?
-Egyelőre nem nagyon. Inkább gyakorlati eredmények és esettanulmányok érhetőek el, illetve folyamatosan folynak a fejlesztések és a tanulmányok. Ami a tudomány, az a fizikai része, az, hogy minden egyes anyagnak rá jellemző saját rezgése van. Ezt a rezgést lehet mérni. Ezért jöhetett létre ez a szerkentyű (MORA®). Ezek a rezgések vannak belevive. A tejnek megmérték a rezgés információját, bele importálták abba a MORA® gépbe, az eszközzel ki tudom venni a gépből azt a rezgést és tudom közölni a szervezettel. A teszt alatt az történik, hogy tulajdonképpen megkérdezzük a szervezetet, hogy mit szól a tejnek a rezgéséhez? És azt válaszolja a gépen keresztül, hogy igen vagy nem. Ami nem tetszik, azt bejelöljük, és azokat az anyagokat válogatjuk ki, ami nem tetszik a szervezetnek, ami terhelésként jelentkezett, ha valaha is találkozott vele. Így tudjuk megmondani milyen anyagokat kerüljön és a szervezetét ne terhelje.
Volt egy beteg, aki azzal jött, hogy neki belülről viszketett a hasfala. Volt egy nagy fém a hátában, amivel ki volt támasztva a gerince és tele volt fémmel a foga. Elkezdtük kezelni, tizenévig járt hozzánk és őnála volt az, hogy a „MORA® megmutatta”. Biztosak voltunk benne, hogy a hátában az a fém egy iszonyú energetikai blokád és a kezelésektől javult. Rendszeresen jött sok évig havonta. De több év után azzal jött, hogy a hátán egy sipoly van egy váladékozó seb pontosan a gerinc vonalában. Találtunk egy orvost, aki hajlandó volt kivenni ezt a sínt a hátából hiszen egyértelmű volt, csináltunk neki sipoly vizsgálatot, négy éve beszélgettem vele, tudtam róla mindent, és a szervezet ki akarja lökni onnan a fémet és azért jelezte ezt a sipoly. Így is lett, az ortopéd kiszedte neki a csavarokat és ezt a sínt, hát hatalmas megdöbbenésére a csavar mellett végig a gerinoszlopnál gennyes váladék volt. Kitenyésztették és ugyanaz a bacilus tenyészett ki belőle, mint ami a húsz évvel ezelőtt agyműtétnél lévő tályogból. Tehát akkor bekerült a gerinccsatornába az agyából ez a bacilus és az elmúlt 20 évben ott volt. És mint góc, ezen a fémen megtapadva ez okozta a belső allergiás tüneteket. A MORA®-val helyrehoztuk az immunrendszerét, így az immunrendszere megmutatta és elkezdte kilökni a vasat. Egy sipollyal jelezte és a sipoly pontosan ott keletkezett, ahol egy törött csavar volt a hátában. Még szedte fél évig az antibiotikumot és teljesen meggyógyult.
Volt egy betegem, aki elmondta, hogy egy éve műfogsort csináltatott és azóta, vannak ilyen-olyan panaszai. Megcsináltatta egymillió forintért a dupla fogsort, ezért nem azzal kezdem, hogy dobjuk ki a szemétbe. Nyilvánvaló. Elkezdtük MORA®-val kezelni és fél év után saját magától leesett az egymillió forintos korona. Ott volt alatta a gócos fog. Nem mutatja ki sem röntgen, sem fájdalom.
Egy másik betegnek vastagbél gyulladása lett. Azóta lettek ilyen panaszai, szép fogakat akart, de a fogorvos úgy csinálta meg, hogy csak lecsiszolta és benne hagyta a tömést a hatos fogába. Az energia csatornák a hatos fogtól mennek a vastagbélhez. Kezelgettük, tesztelgettük és begyulladt a foga, kénytelen volt a fogorvos megnézni. Kifúrta és ott volt az amalgám és alatta a gennyes góc. Rendbe tettük a fogait és meggyógyult.

Ez a lényege, hogy az immunrendszert rendbe hozza és a szervezetet képessé teszi arra, hogy saját magát meggyógyítsa. Ez az, amit tud ez a csodás rendszer.