Buda: +36 30 490 71 57 Buda - Szilvi: +36 30 080 02 20

A Covid-19 már néhány nappal a fertőzést követően megjelenhet az agyban és a szívben is, derül ki az amerikai National Institutes of Health egyik kutatásából. Ez az egyik legteljeskörűbb vizsgálat, amely a vírus emberi sejtekben történő fennmaradását és szaporodását vette górcső alá.

A CoViD-19 vírus által megfertőződhet az agy és a tüdő is

A vírus szinte az emberi szervezet minden szervrendszerében képes megvetni a lábát – olvasható a kutatás dokumentációjában, amely jelenleg még publikálásra vár.

A Veterans Affairs St. Louis Health Care System klinikai epidemiológiai központjának igazgatója, Dr. Ziyad Al-Aly szerint ez egy kiemelkedő fontosságú kutatás, amely átfogó képet adhat a hosszú lefolyású CoViD-19 egész testre gyakorolt hatásairól és az alatta lezajló folyamatokról.

Keresse fel központjainkat, és kérjen MORA módszer szerinti állapotfelmérést!

„Már egy ideje tanakodtunk azon, hogy miért is néz ki nagyon úgy a helyzet, hogy a hosszú Covid számos szervrendszert érint. Ez a cikk most részben magyarázatot kínál arra, hogy miért is találkozunk a hosszú Coviddal a tünetmentes vagy enyhe lefolyású akut betegségszakaszt követően is.”

A University of New South Wales globális biobiztonsággal foglalkozó professzora, Dr. Raina MacIntyre szerint még nem tudhatjuk, hogy az elkövetkezendő években milyen terhet fog jelenteni a krónikus betegségek kezelése.

„Az eredmények egybehangzóan alátámasztják, hogy ugyan a SARS-CoV-2 a legnagyobb terhet a légutakra és a tüdőre fejti ki, a vírus képes elterjedni az infekció korai szakaszában és az egész test sejtjeiben megfertőzhet sejteket – köztük az agy szinte teljes területén is” – áll a tanulmányban.

Forrás: https://www.webmd.com/lung/news/20211228/coronavirus-can-spread-heart-brain