Buda - Ildi: +36 30 490 71 57 Buda - Szilvi: +36 30 080 02 20 info@meddiamond.hu


Sokáig és sokat beszéltünk telefonon. Sajnos a vírus, a távolság és a saját kínom miatt, hónapokig nem tudtunk találkozni. A telefonbeszélgetéseken viszont hosszú órákon át mesélt a hivatásáról, a gyógyításról. Úgy hallgattam, mint egy kislány a meséket, a sárkányokról meg a hősökről, akik egészen elképesztő kalandokba keverednek, de a szenvedélyüknek, a bátorságuknak és a kíváncsiságuknak köszönhetően nehéz akadályokon képesek átkelni.

Lenyűgözött a hite és, hogy érett kora ellenére sem áll meg, mérhetetlenül kíváncsi, nem fél a nyitottságtól és kutat, keres szüntelenül. Azt kutatja, hogy hogyan tud még jobban segíteni, gyógyítani, fejlődni. Aztán a hosszú beszélgetések után végre sikerült megbeszélnünk egy személyes találkozót és stílusosan egy kórház folyosóján, maszkban, az élete legfőbb színterén találkoztunk. Az alázat és a kíváncsiság volt róla az első benyomásom. A vele való beszélgetés elsodort és csak kapkodtam a fejem és próbáltam követni. Azt kell mondjam, hogy minden eddigi elképzelésemet összetörte az orvosokkal kapcsolatban, persze jó értelemben.

Örökös fejlődésre van igénye, nem törődik bele a válaszokba és kutatja az új lehetőségeket.  Számtalan nemzetközi előadás, publikáció és neves elismerés után is tanul, tanul és tanul. Nekem pedig számtalan csodás válasz mellett azt is megmutatta, hogy az olyan emberek fogják a sarkából kimozdítani a világot, akik haladnak a tudomány sodrásával, az új technológiákkal és mélyen hisznek a gyógyulás és gyógyítás közös munkájában. Dr. Nagy András valóban egy igazi hős az élet című mesében, aki a saját életét is mások szolgálatába állítja. Az elért eredményei csodálatosak, de talán még ezeknél is fontosabb, hogy talpig ember, aki a daganat sebészetben elért rendkívüli eredményei mellett keresi azokat az új lehetőségeket is, amelyek hozzásegíthetnek minket a gyógyuláshoz. A MORA® terápia nem véletlen keltette fel az érdeklődését! Az emberközeli terápia, emberközeli gyógyítók támogatásával járhatja be a legszebb útját, mindannyiunk érdekében.  Fogadjátok szeretettel a vele készült interjúmat!

Orvosként hol találkozott a MORA® terápia módszerével?

A vastagbélszűréseknél. Az ország egyik legnagyobb szűrését Kiskunhalason végeztük. Ennek az eredményéről többször beszámoltunk, szakmai fórumokon is. Rengeteg vastagbélműtétet csináltam az elmúlt évtizedekben és ezeket állandóan ellenőriztem, követtem. Nem csak az onkológusokkal, hanem én magam is. Sok esetben ezt tíz évnél tovább is ellenőriztük. Az ellenőrzések során, találkoztam egy-két beteggel, aki más orvostól jött és beszámolt róla, hogy egy kolléganő, egy bizonyos készülékkel ellenőrizte a problémájukat. A szokásos ellenőrzés fizikális vizsgálat, labor, röntgen, ultrahang, CT. De ez az új módszer felkeltette az érdeklődésem a pontossága, egyszerűsége miatt és elkezdtem utána érdeklődni, így kerültem el a MORA® géphez.

Mit tapasztalt és, hogy működik ez a rendszer?

Úgy működik az egész, hogy minden egyes szervnek, tulajdonképpen minden anyagnak, minden élő szervezetnek van egy biomágneses rezonanciája. Van egy normális, egészséges rezgése,tehát meg lehet állapítani a normális szintet és az ettől eltérőt is. Az állapotfelmérés során, ahol eltérést találnak, azt kezelik is. Ha ezt be tudom bizonyítani kutatásokkal, akkor ez szűrésre is nagyszerű lenne a klinikai orvoslásban is. Ha tudom, hogy van egy eltérés, akkor azt kivizsgálom, mert én, mint sebész csak úgy operálhatok, ha ezt tudom pontosan hol van, mekkora, milyen a környezete, mi szövettana,vagyis mindent, mert annak alapján a műtétet úgy kell terveznem/csinálnom. Ez még további ellenőrzést és pontosítást tesz lehetővé.

Milyen eddigi kutatások történtek?

Abból indultunk ki, hogy csinálunk egy vizsgálat sorozatot. Kerestük és megnéztük Magyarországon a tüdő, emlő, vastagbél a prosztata és a nőgyógyászati tumorokat, mert ezeket szűrik. Ezzel a készülékkel ez egy állapotfelmérés kb. órán belül megvan az eredmény és meg lehet mondani, hogy hol van az eltérés, nagyon egyszerű szűrés, fájdalommentes, mellékhatása nincsen. Az orvosi szűrésre viszont (egy nő például négy szűrésen megy keresztül) a páciens vagy elmegy, vagy nem, mert bonyolult, nem mindig kellemes és nincs rá ideje négyszer elmenni.

Először megcsináltuk azt, hogy mind az öt területre elkezdtünk szűrni, panaszos és panaszmentes egyének, erről csináltunk előadást, dolgozatokat. De én azt kértem, hogy térjünk rá csak a vastagbélre, ami engem legjobban érdekel. A vastagbélszűrésnél mindenféleképpen kolonoszkópia kell (vastagbéltükrözés), mert ott mindent lehet látni, ha van, ha nincs eltérés. Több mint hatvan embert bevontunk a MORA® vizsgálatba és mind a hatvannégyet eltalálta, hogy nincsen semmi eltérés.  Tökéletesen pontos volt.


Ezután volt olyan vizsgálat, hogy műtét előtt, mikor már van diagnózis, hogy itt ilyen eltérés van, 19 főt megnéztünk a MORA® géppel is és mind a 19-et eltalálták.

Csináltunk olyat, hogy aki bejött panaszokkal gasztroenterológiára kolonoszkópia végzésére azt először a MORA® géppel vizsgáltuk meg. Hatvanhárom ilyen esetet néztük, és ebből a hatvanhárom betegből  kettő vagy  három eltérés volt, de a többit mind eltalálták és pontos diagnózist adott. Statisztikailag 92-93%-os pontosság fájdalommentesen, és a kolonoszkópiának is ennyi körülbelül. De annál a 2-3 betegnél is találtak olyan eltérést, más területen, amit ki kellett vizsgálni, tehát lényegében nincs negatív találat. 

dr. Nagy András főorvos

Három csoportot vizsgáltunk tehát, olyanokat, akiknek valamilyen ok miatt vastagbéltükrözést végeztek már és biztosan nem találtak elváltozást (negatív kontroll). Olyanokat, akiknél tudtuk, hogy biztosan van eltérés (pozitív kontroll), és olyanokat, akikről csak azt tudtuk, hogy valamilyen hasi panaszuk van. A vizsgálók soha nem tudták, hogy kit vizsgálnak, néznek. De mind a negatív, mind a pozitív eseteket 100%-ban eltalálták. A nem ismert panaszos eseteknél csak ez a 2-3 eltérés volt, de ezeket is ki kellett vizsgálni más betegség miatt.

Ezek után arra jutottunk, hogy be kellene indítani a MORA®géppel való diagnosztizálást, ellenőrzést. Egy kolléganőm, akivel együtt végeztünk az egyetemen, egy idősek otthonának a vezetője és vettek egy ilyen készüléket. 114 betegre szűrtek, teljes pontossággal.

Főorvos Úr dolgozik most a géppel?

Én most nem dolgozom a géppel, olyanokra bízom, akik ehhez jobban értenek. Másrészt én irányítom a vizsgálatokat, nagyon sokszor csak én ismerem az igazi diagnózisokat, míg a vizsgálok nem tudják. Így korrektek az eredmények.

Mivel küldi a pácienseket?

Szűrésre nagyon jó, mert minden eltérést kimutat.Le lehet szűrni a nőknél, a tüdőt, az emlőt, a nőgyógyászatot és a vastagbelet, a férfiaknál a nőgyógyászaton kívül ugyanezt csak prosztatával kiegészítve lehetne leszűrni, és ha pozitív,akkor azt kivizsgáljuk és pontosabb képet kapunk. Tehát ez egy előzetes vizsgálati forma lehetne, feltesznek egy készüléket egy szűrőbuszra, kimennek egy faluba, és néhány nap alatt majdnem az összes érintettet ki lehetne vizsgálni. Nem kell nekik a városba ugyanezekért 4 alkalommal beutazni.

Ez a módszer a jelenlegi járványhelyzetben is segítség lehetne?

Van, akinek úgy lezajlik a Covid, hogy észre sem veszi és jobban fertőz mint az, akinek nagy tünetei vannak. Pillanatnyilag a PCR teszt a legbiztonságosabb, de ez sem 100%.A Covid is ugyanolyan, mint az influenza vírus, meg lehet kapni mégegyszer, mert megváltozik a vírus. A másik, hogy nem biztos, hogy olyan lesz, hogy egyszer megkapta és nem kapja meg többet.A harmadik, de ez csak az amerikai és kínai közleményekben olvasható eddig, hogy aki megkapta és tünetmentesen lemegy a fertőzés, később távoli szövődményei lehetnek. Mert a lényege az, hogy a tüdőben, ahol a szén-dioxid, oxigéncsere megy, van egy hártya és ezt károsítja. Ezért kell időben lélegeztetőgépre tenni, a súlyos betegeket. Azt nem tudjuk még egyelőre, hogy aki megkapta azzal két vagy három év múlva mi lesz. Később a szívre, vesére, májra lehetnek hatásai, ezt sejtjük, de még nem tudjuk pontosan. A gép a Covid jelenlétét is mutatja a szervezetben.

Visszatérve a diagnosztizálásra, csak hogy jól értsük, Önnön keresztül elkészült egy hivatalos tanulmány. Ez meg is jelent közleményben?

Hogyne. Nemzetközi orvosi konferencián előadtam. Ez az első közlemény, ami megjelent, angolul is, minden eredményt tartalmaz. Ezt a készüléket elismerik az Európai Unióban (német gyártmány), de van Kínának, az Ukránoknak, Oroszoknak és használják is. Én beszámoltam már sebész kongresszuson, az onkológiai kongresszuson is ezekről az eredményekről.

Miért van a Főorvos úr szerint Magyarországon ennyi daganatos beteg?

Sok oka van, az egyik az, hogy nem mennek szűrésre az emberek, pedig az időben felfedezte daganatot tényleg meg lehet gyógyítani. Van olyan betegem, aki 40 éve él rosszindulatú betegsége, műtétje után. Az is baj, hogy a daganat nem fáj.  Pedig a legkisebb fájdalommal, azonnal mennek orvoshoz. Éjjel kettőkor becsöngetnek egy influenzával, de mivel a tumor nem fáj, így ők csak akkor jelentkeznek, ha már panaszuk, tünetük van. Ekkor már olyan stádiumban lehetnek, hogy nem mindig lehet segíteni rajtuk. Szóval nem mennek el szűrésre, hiába magyaráz az ember. A koronavírussal is így van, azt gondolják nem igaz. Pedig nem csak arról van szó, hogy elkapom a koronavírust, hanem ha átmegyek rajta, akkor később is lehet komoly következménye. Ezen kívül a környezetünket is védenünk kell. De visszatérve a kérdésére, a lelki tényező is fontos, számtalanszor átéltem, hogy amikor közlöm valakivel, hogy ez tumor és ezt meg kell operálni, ki kell helyezni a végbelét, lelkileg összeomlik, hogy a következő fél órában gőze nincs, hogy fiú-e vagy lány. Ott lesz egy tragikus állapot. Nagy stresszt okoz. Rájöttünk, hogy az onkoteam-be muszáj pszichológust betenni, mert mondhatok én bármit, nem fogja megérteni a lelki teher miatt. Egységben kell kezelni az embert. Testet és lelket. Más megoldásokat is keresnünk kell a gyógyításban. Erre a MORA® módszere tökéletesen megfelelő, mint szelíd és pontos segítség.

Köszönöm a beszélgetést!

A cikksorozat további részeit az alábbi linken olvashatja: Az emberközeli módszer: MORA®

A cikket a STYLE MAGAZIN oldalán is megtalálja

Igényeljen időpontot a MEDDIAMOND Egészségközpontba