Buda: +36 30 490 71 57 Buda - Szilvi: +36 30 080 02 20

Már csak ez hiányzott! Vajon belerondíthat a nyári programokba a járvány hatodik hulláma? Németországban már elindult, az osztrákok pedig júliusra várják a koronavírus-járvány új hullámát. Magyar háziorvos szólalt meg a témában…

Dr. Mangó Gabriella szerint az omikron sokadik alvariánsa okozta hullám minket is elérhet, amiről a szakemberek valószínűsítik, hogy megkerüli az oltások adta védettséget.

Központunkban a járvány évei alatt tapasztaltak alapján Gurbó Éva, a központunk vezetője összeállított egy egyedi MORA®-protokollt, amely a napjainkban szervezetünket érő hatásokat veszi alapul és használja ki a legmodernebb MORA® készülékek nyújtotta programok lehetőségeit.

Kezelés folyamatban MORA® Nova készülékkel

„Jelenleg (2022.06.22. – a szerk.) a mi körzetünkben négy koronavírus gyanús eset is van. A gyorstesztek többsége azonban már nem biztos, hogy kimutatja a vírus jelenlétét a szervezetben. Én úgy vélem, hogy egy újabb hullám itt is lehet. Persze tisztában vagyok vele, hogy ez a hír mindenkit rosszul érinthet, hiszen a sok bezártság és korlátozás után jólesik a nagy szabadság, de ez sokaknak az életébe kerülhet. Lehet, hogy a fiatalok megússzák, de amikor hazaviszik a vírust, az idősebbek már nem biztos, hogy ilyen szerencsések lesznek” – vélekedik a gyöngyösi háziorvos.

Milyen tünetek várhatók?

Arra a kérdésre, hogy ezúttal milyen tünetek várhatók, Mangó doktornő a következőket mondja:

„Bár azt majd csak később tudjuk meg, hogy az eddigieknél erősebb vagy gyengébb tünetek lesznek-e, de hirtelen torokfájás, rekedtség, lázzal vagy anélkül, hasi fájdalom, illetve mindezek együtt vagy külön-külön is jelentkezhetnek. Aki ilyen tüneteket észlel, feltétlenül konzultáljon a háziorvosával” – javasolja a szakember.

dr. Mangó Gabriella háziorvos, Gyöngyös

Mit vet be Mangó doktornő a betegeknél?

A gyöngyösi háziorvos azt is elárulta, hogy saját betegeinél mit alkalmaz a betegség ellen. (Fontos, hogy mindenki a saját háziorvosa tanácsait kérje ki és kövesse!)

Ha valaki már három napja lázas, vagy jobban lesz, de egy hét után visszaesik, köhög, torka fáj, akkor annak mindenképpen antibiotikumot írok fel. Ha erős a köhögés, vagy sok egyéb társbetegsége is van a fertőzöttnek, akkor inhalatív szteroidot szoktam adni 100 mg dózisban, és ennek az adagolása az oxigénszinttől és a köhögés erősségétől függ” – árulta el Mangó Gabriella. „Mivel 6 hónapig is lehetnek a Covid után trombózisos, sztrókos, tüdőembóliás folyamatok, ezért mindenféleképpen vérhígítót javasolok a hozzám tartozó betegeknek, akár természetes készítmények formájában is” – teszi hozzá. Majd kitér a vitaminok pótlására.

„A betegeimnek C-vitaminból 6000 mg ajánlok néhány napig, valamint gőzölést és bélflórajavítást, továbbá tejfehérjementességet legalább a láz időszakában. Természetesen a B-vitamin, D-vitamin, cink, szerves szelén, Q10 is indokolt lehet a klinikai képtől függően, igaz, már csak a lábadozási szakaszban” – mondja a doktornő, aki rendelőjében MORA® készülékekkel is rendszeresen dolgozik, igen jó tapasztalatokkal.

Újra viseljünk maszkot?

A háziorvos javaslata továbbá, hogy aki nagy tömegbe megy vagy külföldre utazik, továbbra is viseljen maszkot.

„Külföldön sok helyen még kötelező a maszkviselés a tömegközlekedési eszközön, tehát nem kell szégyellni, ha felelősséget vállaltok magatokért!” – fogalmaz a doktornő.

ripost.hu