Buda: +36 30 490 71 57 Buda - Szilvi: +36 30 080 02 20

Kicsit mesélsz magadról, hogyan találkoztál a MORA® rendszerével?

Szívesen, alapvetően fogorvosnak tanultam, 1978-ban végeztem, szeretem a szakmát, sokáig csak fogorvosként dolgoztam. 1991-től bezúdult minden alternativ irányzat az országba pl. homeopátia. Egyre több hasonló tartalmú könyv volt elérhető és én elkezdtem ezeket olvasgatni, pusztán érdeklődés címmel belevetettem magam. Érdekeltek ezek. Sok tanfolyamot azért végeztem el, hogy a betegeknek minél jobban tudjak segíteni. Kiderült, hogy sokszor nemcsak fog bajuk van, hanem egyéb más is. Az első nagy élményem a szájüregi akupunktúrával kapcsolatos orálbiológia volt az úgynevezett biológiai fogászat. Micsoda hülyeség ez! – gondoltam először, de sikerült felpiszkálni a kíváncsiságomat és 1992-ben indult egy tanfolyam, amire én is elmentem. Nagy tágra nyílt szemekkel hallgattam, hogy miről szól ez az egész, ott találkoztam először a kínai gyógyászat alapjaival. Hasznos volt, hihetetlen rálátást adott a szervezet működésére, a meridiánrendszerekre és hogy a szájból hogyan lehet különféle bajokat gyógyítani. Kezeltem is embereket visszatérő arcüreggyulladással meg gyomorpanasszal tehát látszólag nagyon nem szájüregben történő panasszal is. Ez volt az első nagy találkozás az alternatív vagy komplementer gyógyászattal. Ezt a mai napig hasznosítom a MORA®-val kapcsolatban is, mert a fogak gyakran gócként szerepelnek, mert amikor ott van egy rossz fog, akkor tudom, hogy mögötte milyen szerv vagy szervrendszer van és nagyon gyakran ott is probléma van nyilván.

Érdekes, amit mondasz. Tehát te hagyományos orvoslást tanultál, de mi az, ami miatt motivált voltál efelé, az alternatív út felé. Sokan, akik orvoslást tanultak semmiféle nyitottságot nem mutatnak arra, hogy másfajta összefüggések is lehetnek, vagy arra, hogy vannak több ezer éves jól bejáratott hagyományok és gyógyítási módszerek, amivel még teljesebbé lehetne tenni a gyógyítást. Téged mi motivált, ami miatt efelé nyitottál?
A kíváncsiságom. Nem volt semmi különös, egyszerűen ott láttam magam előtt azt a sok könyvet, mely tanfolyami lehetőséget is adott, meg azt, hogy nem orvosi módszerekkel (gyógyszerrel és műtéttel) hogyan lehet segíteni. Ez felpiszkálta az agyamat

Igen, de azért ehhez kell nyitottság, mert én azt látom, hogy az orvosok egy részénél az van, hogy látják ők, hogy a kínai orvoslás a császárok idején is egy csomó mindennél előrébb volt, mint a modern orvoslást, megvan ehhez az információjuk, de mégsem képesek kilépni abból, amit ők megtanultak.
Ezért mondtam az elején, hogy némileg kakukktojás vagyok, biztos, hogy nem egyedülállóan, de én nagyon nyitott vagyok, nagy kanállal kezdtem ezek után érdeklődni. Megvettem egy csomó könyvet, elmentem mindenféle tanfolyamokra, és először azért, hogy a fogászatban tudjam a betegeket minél jobban segíteni. Az egyik a Hipnózis a fogászatban, egy 200 órás tanfolyam volt, Daubner Bélával. Ő még akkor a hipnózissal foglalkozott, és érdekes volt, mert sokkal tovább ment annál, hogy hogyan kezeljünk hipnózisban valakit. Némileg gyakoroltam is, de nem merültem nagyon bele, elég időigényesnek találtam, és az emberek sokszor féltek is tőle, és aztán ez úgy abba is maradt. Azután, jött a homeopátia, ami egy rendkívül izgalmas dolog volt számomra. Voltam egy napos képzésen, ami arról szólt, hogy komplementer megoldások a fogászatban. Fogalmam sem volt, hogy miről szól, de izgalmasan hangzott. Erre elmentem és mivel vidéken dolgoztam, Pestre utazgattam a tanfolyamokra. Ezt egy angol doktor tartotta, aki egy magánklinikán dolgozott fogorvosként. Elmesélte, hogy ott mi minden zajlik abban az épületben, ahol a fogászat van. Volt hipnózis, meg fizikoterápia, pszichoterápia, homeopátia. Lenyűgözött és két hét múlva fent voltam Pesten az öt napos homeopátia tanfolyamon. Az egy óriási nagy átkapcsolás volt az agyamban, mert ott minden másként van, mint a nyugati orvoslásban. Nagyon más a felfogás, a betegségekről való elképzelés, hogy hogyan történik a betegség és a gyógyulás. Egy óriási élmény volt nekem, és onnantól kezdve elkezdtem homeopátiás képzésekre járni. Rengeteg továbbképzés volt külföldi és belföldi előadókkal. Volt egy második öt nap, ami az egyesületi tanfolyam volt, ami magasabb fokra vitte az embert, ott a klasszikus homeopátiát oktatják. Egy hatalmas rácsodálkozás volt arra, hogy mit csináltunk eddig és hogy mi zajlik az orvoslásban. Ezek merültek fel a fejembe és azután 2000-ben jött egy olyan problémám, ami kivett a fogászatból.

Azt gondolom, hogy ez biztos nem véletlenül történt.
Rájöttem én is, hogy nem véletlen, hogy ezt nekem így kellett megélnem. Akkor katasztrófának éreztem, persze. Minden, amit addig tanultam, az előtérbe került. Olyan volt, mintha felkészített volna arra, hogy én a fogászatot abba fogom hagyni. Ott volt a kezemben egy pár dolog, de a homeopátia volt olyan, amire én rendelőt tudtam nyitni, hisz azt csak orvos csinálhatja hivatalosan. 2000-ben volt egy hivatalos vizsga, arra elmentem. Még gyerekcipőben jártam a homeopátiában, két éve kezdtem el tanulni. Ez nem egy egyszerű gyógymód és úgy gondoltam, hogy mellé teszem a biorezonanciát. Elkerültem a szegedi Mora Intézetbe. Öt napig voltam ott majd kibéreltünk egy Mora szuper gépet. Szerencsére csak béreltünk, tanulópénz volt A tanfolyam és a gépbérlés is, de úgy tűnik, hogy ez kellett nekem, mert rájöttem, hogy nem tudom biztonsággal használni a betegek javára, hogy több mindent kell tudni és visszaadtam a gépet. Ugyanakkor találkoztam egy másik biorezonanciás géppel, egy magyar fejlesztés volt, amivel évekig dolgoztam sikerekkel. Egy valamit hiányoltam a rendszerben, hogy nem tudtam eléggé diagnosztizálni. 2008-ban Gurbó Évával jó kapcsolat alakult ki. Ő forgalmazta a MORA® gépeket. Tudta, hogy én mit csinálok és azt, hogy teljesen szabadúszó vagyok, és, hogy a mostani orvoslásban sok mindennel nem értek egyet, sok mindent egészen máshogy látok. Nem kötött senkihez semmi. Hívott, hogy menjek fel Pestre és tanuljam meg a MORA®-t, mert, hogy ez az állapotfelmérő rendszer valami zseniális. Olyan szuperlatívuszokban beszélt róla, hogy feljártam úgy két évig, elkezdtem az állapotfelméréseket én is csinálni és kialakult közöttünk egy szoros kapcsolat. Először vettem egy kicsi MORA®-t, amivel csak mérni lehet, ami csak tesztelésre alkalmas. Kezelni nem lehetett vele. A meglévő másik gépemmel együtt így dolgoztam három évig. Az élet úgy hozta, hogy lett egy Mora Szuper készülékem, amivel kezelni is lehetett. Majd megjelent az új gép a MORA® Nova, ami nagyságrenddel túllép az ez előttin. Vannak olyan programok benne, ami a másikban megközelítőleg sem volt. Gondoltam rá, hogy ha a jó Isten egyszer úgy akarja, akkor lesz nekem egy ilyen gépem, de ezt a mondatot nem tudom hányszor elmondtam. Meggyőződésem, hogy a MORA® Nova egy életmentő rendszer. Rendszeresen kezelem magam vele a mai napig is. Én mindig azt éreztem, hogy a betegek, és akik engem eddig megkerestek, olyan mintha válogatott emberek lennének, ide nem jönnek olyanok, akik hatszázszor megkérdőjelezik, hogy ez most működik vagy nem.

Nekem az a tapasztalatom, hogy az ember ösztönösen tudja, hogy mi az, ami jó és ez át tud menni a hitrendszerein is. Ez is egy olyan téma, amit használni kellene az orvoslásban. Azt gondolom, hogy az emberek érzik, hogy nekik mi a jó, csak nincs senki, aki megfogná a kezüket és adna nekik egy ösztönzést.
Nagyon kevés olyan orvos van, akivel erről normálisan lehet beszélni. Az a fajta párbeszéd hiányzik, hogy a betegnek mi lenne a legjobb.

Ha el akarnánk mondani az embereknek, hogy mi is az, amit kaphatnak a MORA®-tól, mi az, amiben ez egy új lehetőség, mi az, amiben eltér a hagyományos terápiától, akkor ezt hogyan fogalmaznád meg?
Az első az, hogy nem árt. Az a nagy alapelv, ami fent van az Orvosi Egyetem bejáratánál, az Üllői úton, hogy ne árts, ez a legfőbb alapelv. A másik, ami számomra nagyon fontos és a betegek is megtapasztalják, hogy a terápiák során nem csak az a baja múlik el vagy válik lényegesen jobbá, amivel idejöttek, hanem még egyéb más is. Kezeljük a bőrét, mert ekcémás, bőrtünete van, de elmondja a beteg a második vagy harmadik alkalomnál, hogy olyan jó, hogy most nem fáj a háta.

Akkor az,az alapelv érvényesül, hogy a test egészét nézzük.
Ez az igazi, a holisztikus terápia, amikor az egész embert kezeljük. A gép programjaival csinálunk azért egy irányt, amire jobban szeretnénk hatni, de valójában az egész emberre hat. Számomra ez a legfontosabb. Mivel megtapasztaltam egy másik gépet is és tudok még jópárról, hogy azok hogy működnek, azt látom, hogy a MORA®  a maga visszamérhetőségével és pontosságával, a programoknak az összeállításával abszolút egyedülálló. Nem is mérhető mással.

Amióta használod a MORA®-t, voltak kiemelt eseteid?
Volt több is. Az egyik egy hölgy, akinek övsömöre volt és puffad állandóan, illetve nagyon fájt a háta. Összesen ötször volt itt, a második alkalom után mondta, hogy az övsömörös problémája megszűnt, az ötödik alkalom után minden baja megszűnt.

Magát az övsömört egy vírus okozza? A herpeszvírus?
Igen

Tulajdonképpen az történt, hogy a MORA® meg tudta találni az idegdúcokban tanyázó vírusokat, és onnan ki tudta vezetni ezeket a szervezetből?
Igen, a MORA®-nak az általános biorezonanciás alapelve, ha a türkörképre visszaadunk egy kóros rezgést, akkor az kioltja egymást. Mivel mindennek hullám és rezgéstermészete van, egy herpeszvírusnak is, hogyha ezt kioltjuk, akkor jelentősen gyengül, sőt nem fog tudni utána már szaporodni. A vírusok rövid életűek viszonylag. Ha kioltjuk, akkor „ki tudjuk írtani a szervezetből” emiatt a panaszok is megszűnnek. A másik, hogy a beteg nagyon fáradékony volt, ez volt az egyik fő panasza, a mérésnél mindenfélét találtam. Útközben megfájdult rettenetesen a dereka meg a csípője. A következő alkalomra úgy jött el, hogy minden fájdalom elmúlt. Több alkalom után a fáradékonyság is.

Volt egy úr, aki iszonytató elektroszmogban élt. Energiarendszerét lehúzta, szédült tőle, kába volt. Megszűntettük ezt a problémát.

Egy hölgynek itt fáj, ott fájt, Lyme kóros volt, minden baja volt, ami hosszú évek óta tartott. Az ízületei fájtak és fáradékony volt. Bejött neki egy olyan fájdalma, ami a csípőjéből eredt, ő így érezte, és áramütés szerűen ment le a lábába. Azt mondta, hogy valami szörnyű fájdalom, és éjszaka is többször felébred erre. Az első kezelés után ez a fájdalma megszűnt. 

Volt egy fiatal lánynak olyan bőrproblémája, hogy a legkülönbözőbb területeken úgy nézett ki, mintha bevérzései lettek volna a bőre alatt. Rutascorbin-t kapott rá a dokitól, ami elvileg nem egy rossz ötlet, de hát többről szól a játék, megmértem és nagyon Epstein-Barr vírusos volt. Kiderült, hogy a veséjét is nagyon érintette, rendszeresen fehérje volt a vizeletében. Ő is fáradékony volt meg hullott a haja. Abszolút elmúlt minden panasza. Imád idejárni a kishölgy. Energetikában 100-as, vizelete kitisztult. Örülök, hogy nemcsak nekem, hanem másoknak is tud segíteni

Köszönöm ezt a beszélgetést. Szép emberi alázat és hozzáállás árad belőled, annyira érezni ezt az őszinteséget a szakmáddal kapcsolatban.

Köszönöm ez nekem is jólesett!


A témában készült interjúkat még az alábbi linkeken olvashat: